Çin'den solar enerji rekoru! Dünyanın toplamından fazla üretti

Çin'den solar enerji rekoru! Dünyanın toplamından fazla üretti

Çin 2023 yılında dünyadaki tüm ülkelerin toplam kapasitesini daha fazla güneş enerjisi paneli kurdu. Çin rekor düzeyde güneş enerji paneli kurulumuyla solar enerji kapasitesine 217 gigawatt arttırmış oldu.

KARAR / ALMANYA

Çin 2023 yılında kurduğu yeni güneş enerji panelleri ile dünyadaki bütün ülkelerin toplamından daha fazla rakama ulaştı. Blomberg’de yer alan habere göre, Çin’in 2023 yılında 217 gigawatt solar enerji kapasitesi üreten güneş enerji paneli kurdu. ABD’nin toplam solar enerji kapasitesi ise 175 gigawatt.

yeni-proje-5-001.jpg

Reuters ise Çin’in solar enerji kapasitesinin geçtiğimiz yıl yüzde 55 oranında arttığını açıkladı. Ayrıca Çin’in rüzgar enerji kapasitesi de geçtiğimiz yıl yüzde 21 artış kaydetti. Hem Blomberg hem de Reuters haberleri Çin Ulusal Enerji Dairesi (NEA) verilerine dayanıyor.

yeni-proje-3-002.jpg

NEA Uluslararası İşbirliği Bölümü Başkanı Pan Huimin Çin'in "küresel temiz enerji gelişiminde merkezi bir rol" oynadığını söyledi. Son verilere göre, 2023 yılına kadar küresel yenilenebilir enerji kapasitesi 510 GW'a ulaştığı tahmin ediliyor. Çin bu toplamın %50'sinden fazlasını tek başına üretiyor.

yeni-proje-1-001.jpg
Wang Wenbin

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, Çin'i küresel temiz enerji dönüşümünde belirleyici bir aktör olarak tanımladı.

Komünist Parti'ye bağlı People's Daily gazetesinde yer alan bir makalede "Çin'in son yıllarda sürekli olarak temiz enerjinin geliştirilmesine öncelik verdiği ve enerji güvenliğini sağlamak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kayda değer sonuçlar elde ettiği" belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN