Bodrum'a Çeşme'ye 1000 çeker! Türkiye'nin cenneti, Osmanlı'dan miras kalmış... Kimse keşfetmeden oraya koşun

Bodrum'a Çeşme'ye 1000 çeker! Türkiye'nin cenneti, Osmanlı'dan miras kalmış... Kimse keşfetmeden oraya koşun

Bodrum ve Çeşme'yi kıskandıracak miras keşfedildi. Türkiye'nin cenneti olarak nitelendirilen Osmanlı'nın mirası doğayla bütünleşmiş. Bu bölgeyi kimse keşfetmeden elinizi çabuk tutun. İşte ülkenin cenneti...

Osmanlı'dan günümüze kadar gelen o bölge resmen cennetten bir yer gibi görünüyor. Bodum ve Çeşme gibi bölgelerde fark atan bu bölge Osmanlı'dan miras kaldı. Doğa severlerin gözlerini kamaştıracak bölge paylaşıldı. İşte o bölge...

OSMANLI DÖNEMİNDEN KALMA TAŞ EVLER

Aydın ilinin Söke ilçesinde sırtını Dilek Dağı'na yaslayan bu bölge, yüzünü ise Büyük Menderes Delta'sına çeviren Doğanbey köyü göz kamaştırdı. Doğa ile bütünleşen Doğanbey köyü resmen bir açık hava müzesi gibi görünüyor. Osmanlı döneminden kalma tarihi taş evleriyle dikkat çeken köyde, yemyeşil görüntüler iç rahatlatıyor. Çiçeklerle donatılan bezeli dar sokaklar ve temiz havasıyla doğa severlerin ilgisini çekiyor. Doğanbey köyünde ne korna sesi ne de egzoz kokusu sizi rahatsız etmiyor.

371467-doganb.jpg

ZİYARETÇİLER EKSİK OLMUYOR

Doğanbey köyü zamanla terk edilse de güzelliğini koruyor. Doğa severlerin buluştuğu bu köyün geçmişi milattan önce yedinci yüzyıla kadar uzandığı biliniyor. Osmanlı mimarisini günümüze taşıyarak eşsiz görüntüleri ortaya koyuyor.

Kuş cıvıltıları ve ağaç hışırtılarıyla huzurlu bir ortam haline gelen Doğanbey, Dilek Yarımadası milli parkı sınırlarında bulunuyor. Milli parkı ziyaret edenler Doğanbey köyüne de uğruyor. 20 kişilik nüfusa sahip bu köyde hafta sonu ve yaz aylarında bol bol ziyaretçi çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN