Bitcoin’de 3 yıl sonra bir ilk! Kripto para piyasası sil baştan

Bitcoin’de 3 yıl sonra bir ilk! Kripto para piyasası sil baştan

Bitcoin 3 yılın ardından yeniden dominans değerinde ağırlığını ortaya koydu. En yaygın kripto para birimi Bitcoin Kasım 2021’den beri ilk kez 57 bin doları gördü.

MicroStrategy Kurucusu Michael Saylor, pazartesi günü yaptığı açıklamada, şirketin 155 milyon dolar değerinde yeni Bitcoin satın aldığını ve MicroStrategy’nin BTC varlıklarını 193.000’e yükselttiğini duyurdu.

Bu gelişme ise kripto piyasasında alım iştahının yeniden artmasını sağlayarak, işlem hacmine göre lider kripto para birimi Bitcoin'in yüzde 8,98 artışla 56 bin 164 dolara çıkmasına destek oldu.

Bitcoin'de aylık yükseliş ise yüzde 33’ü aşarken, bu artış sonrasında Ethereum ve BNB gibi daha küçük tokenlara yönelik iştah da artışını sürdürdü.

Kripto piyasasına yönelik bu iştahın ortasında kripto paraların piyasa değeri de 1 günde yaklaşık 125 milyar dolar arttı.

Buna göre kripto paraların toplam piyasa değeri 24 saatte yaklaşık 125 milyar dolarlık artışla 2,12 trilyon dolara çıktı. Bitcoin'in piyasa değeri de son yükselişin ardından 1,1 trilyon dolar oldu.

Bitcoin spot borsa yatırım fonlarında (ETF) rekor seviyede işlem hacmine ulaşılması kripto paralarda yükseliş trendinin başlamasını sağlamıştı. Ancak Bitcoin, Kasım 2021'deki 68 bin 990 dolar olan rekor seviyesinin hâlâ uzağında bulunuyordu.

Yatırımcılar da bu gelişmelerin ardından odağını yükselişin devamı için spot Ethereum ETF’lerinin onayına çevirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN