Plajların en büyük sorununa çözüm! Artık her yeri kapatamayacaklar: Şezlong yasağı geldi

Plajların en büyük sorununa çözüm! Artık her yeri kapatamayacaklar: Şezlong yasağı geldi

Yaz mevsiminin gelmesiyle denizlere akınlar başladı. Birçok turistik bölgede deniz kenarı işletmelerin şezlonglarıyla dolup taşarken o bölgede yeni bir uygulama geldi. Artık her yeri kapatamayacaklar...

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Yunanistan, turistik plajlarının düzenlenmesi konusunda önemli bir adım attı. Ülke, plajlardaki şezlong düzenlemelerini sıkılaştırarak, çevresel koruma önlemlerini artırdı.

EN FAZLA YÜZDE 30'U DOLACAK

Bin liralık şezlong fiyatları tepki çekmişti! Sahiller boş kalınca ücretsiz oldu

Artık Yunanistan'da bir plajın en fazla yüzde 30'u şezlonglarla doldurulabilecek. Geriye kalan alan ise boş bırakılacak ve insanların doğal güzelliklerin tadını çıkarabileceği geniş bir alan olacak. Koruma altındaki bölgelerde ise bu boş alan oranı yüzde 85'e çıkarılarak, çevresel hassasiyetlerin daha da ön plana çıkarılması sağlanacak.

KIYIDAN 4 METRE UZAK OLACAK

Özellikle denizle doğrudan teması engellememek adına, şezlongların kıyıdan en az 4 metre uzakta konumlandırılması zorunlu hale getirildi. Bu sayede insanlar, plaja erişimlerini engellenmeden denizin keyfini çıkarabilecekler.

Ekolojik açıdan önem taşıyan bölgelerde şezlonglar tamamen yasaklanacak. Ayrıca, plaj işletmecileri artık bölgeyi temiz tutmakla da yükümlü olacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN