Filistin kökenli Haşim Tayeh isyan etti: Önce hamburger dükkanına, şimdi de evine saldırdılar

Filistin kökenli Haşim Tayeh isyan etti: Önce hamburger dükkanına, şimdi de evine saldırdılar

Avustralya'da sahip olduğu hamburger dükkanlarından biri kasım ayında kundaklanan Filistin kökenli Haşim Tayeh'in bu kez de evi molotofkokteyli ile hedef alındı. Tayeh, "Korkuyla susturulmayı reddediyorum, adalet talep ediyorum!" derken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Avustralya'nın Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'da yaşayan Filistin kökenli Haşim (Hash) Tayeh'in Templestowe Lower semtindeki evi molotofkokteyli ile hedef alındı.

Olay, cuma günü saat 04.00 sıralarında gerçekleşti. Evin ön kapısının tutuştuğu saldırı, 2 güvenlik kamerası tarafından kayıt altına alındı.

Tayeh, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, perşembe günü düzenledikleri gösterinin ardından olayın yaşandığını kaydetti.

'KORKUYLA SUSTURULMAYI REDDEDİYORUM'

"Gece yarısı ben ve ailem uyurken evimiz terörün hedefi haline geldi. Bir nefret silahı olan yangın bombası, iki yaşındaki masum oğlumun yatak odasının tam altında yanarak güvenliğini tehdit etti" ifadesini kullanan Tayeh, polisin gıda zincirlerini korurken barışçıl protestoculara müdahale ettiğini belirtti.

Tayeh, "Korkuyla susturulmayı reddediyorum, adalet talep ediyorum!" ifadesini paylaştı.

Polis, kimsenin yaralanmadığı olayla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Tayeh'e ait Burgertory hamburger zincirinin Caulfield North şubesi kasım ayında kundaklamanın hedefi olmuştu.

Victoria Polisi, olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına almış ancak "şüpheli yangının nefret suçu olmadığı" açıklamasını yapmıştı.

Tayeh ise polisin olayın ırkçı ya da dini motifli olmadığını çok hızlı şekilde söylediğini dile getirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN