Yapay zeka, tıp yeterlilik sınavını geçti

Yapay zeka, tıp yeterlilik sınavını geçti

Rusya'nın en büyük finans kuruluşu Sberbank tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması GigaChat, tıp fakültesini bitiren öğrencilere yönelik testi başarıyla tamamladı. Heyecan veren gelişme yapay zekanın tıp alanındaki potansiyelini gözler önüne seriyor.

GigaChat'in 100 soruluk testte yüzde 82'lik başarı elde etmesi ve cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum alanlarındaki sözlü sınavları da geçmesi, yapay zekanın karmaşık tıbbi bilgileri anlayabilme ve yorumlayabilme konusunda önemli bir ilerleme kaydettiğini gösteriyor.

GigaChat'in başarısı, yapay zekanın tıp alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteren heyecan verici bir gelişme. GigaChat'in Ocak 2024 itibarıyla 2,5 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

Bu gelişme, tıp alanında şu önemli etkilere yol açabilir.

GigaChat gibi yapay zeka uygulamaları, doktorlara teşhis ve tedavi süreçlerinde yardımcı olabilir. Hataların semptomlarını analiz ederek, tıbbi geçmişlerini gözden geçirerek ve olası teşhisleri sıralayarak doktorların daha hızlı ve doğru karar vermelerine yardımcı olabilir.

Yapay zeka, hastaların bireysel özelliklerine göre kişiselleştirilmiş tedavi planları oluşturmak için kullanılabilir. Bu, tedavilerin daha etkili ve yan etkilerinin daha az olması anlamı gelebilir

Yapay zeka yeni ilaçlar ve tedaviler geliştirmek için kullanılabilir. Tıp fakültesi öğrencilerine ve doktorlara eğitim ve bilgi kaynağı olarak kullanılabilir. Karmaşık tıbbi kavramları görselleştirerek alternatif öğrenme deneyimleri sunabilir.

Yapay zekanın doğru şekilde geliştirilmesi ve kullanılması ile tıp alanında önemli gelişmeler kaydedilebilir ve hastaların yaşam kalitesi artabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN