Murat Ülker kaleme aldı: Yapay zeka hem demokratik hem ürkütücü

Murat Ülker kaleme aldı: Yapay zeka hem demokratik hem ürkütücü

Pakistan'da hapisteyken yapay zeka yardımıyla dijital mitingler düzenleyerek seçim kazanan İmran Han’ı işaret eden Murat Ülker, yapay zeka için "demokratik olduğu kadar ürkütücü de" tespitinde bulundu.

Ekonomi, teknoloji, sosyoloji ve kültür sanat dahil pek çok konuda gözlem, deneyim ve düşün yazıları kaleme alan iş insanı Murat Ülker, kişisel internet sitesinden bir yazı daha yayımladı. Güneri Cıvaoğlu'nun, Pakistan'da yapay zekanın seçimlere etkisine ilişkin yazısına değinen Ülker, bu durumun olası sonuçlarını yorumladı.

1-010.jpg

Murat Ülker'in yazısı şu şekilde:

"Bir önceki ABD seçimlerinde Rus manipülasyonu veya sosyal medya ağlarının algoritmalarının yönlendirmesi etkili oldu mu? Senato araştırmaları, FBI soruşturmaları daha bir sonuç vermeden şimdi de Yapay Zeka bir sihirli değnek olarak devrede…

Eskiden şaman, büyücülerin veya haman, kahinlerin tekelindeki büyüler (araçlar), bugün aplikasyon olarak sosyal medyada kullanılıyor.

Güneri Cıvaoğlu beye tebrikler; işinin ustası olanlar daima zamanın önünde koşuyorlar. Hapisteki İmran Han’ın yeniden seçilmesi, demokratik olduğu kadar ürkütücü de…

Bu usul ve araçlar iş dünyasında, sevk ve idarede olduğu gibi iletişimde (reklam) çığır açmış durumdadır. Ya bu iş tarikatlara sirayet ederse, Allah korusun ama fevkaladelikler hatta mucizeler olarak bihaber kitlelerin sevkinde kullanılırsa; özgür irade ve demokratik haklardan söz edilebilir mi?

Benim cevabım evet. Zira insanlık bunun da üstesinden gelecektir; ya alışarak ya da yolunu şaşırarak?!?

Güneri Civaoğlu’nun yazısı: https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/guneri-civaoglu/yapay-zekayla-secim-zaferi-7078706"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN