Seçim sonuçlarını öğrenmek isterken bu hataya düşmeyin: Sahte link uyarısı! Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu

Seçim sonuçlarını öğrenmek isterken bu hataya düşmeyin: Sahte link uyarısı! Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu

Vatandaşların banka ve kişisel bilgilerine göz diken dolandırıcılar, yerel seçimlerini öğrenmek için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet sitesini taklit ederek tuzak kurdu. Tuzağa düşenlerin çeşitli meblağlarda paraları izinsiz şekilde çekildi. İşte detaylar...

İnternette birinin kişisel bilgilerini ele geçirmek için kullanılan oltalama yöntemi yapılırken; kurum, kuruluş ya da kişilerin bilgileri, internet siteleri taklit edilerek; güncel, acil, önemli ya da olumsuz duyguları uyandıran ifadelerin yer aldığı kısa mesajlar ve e-postalar kullanılıyor.

BU KEZ SEÇİMLERİ KULLANDILAR

Son olarak yerel seçimlerini fırsat bilen dolandırıcılar vatandaşlara, "Sayın seçmen, oy kullanacağınız sandık değişmiştir. Yeni sandık numaranızı öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayınız" mesajını gönderdi.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, sosyal medyada uyarı mesajı ile paylaşılan SMS görüntüsünde bir vatandaşın 75 bin TL dolandırıldığı ifade edilirken, vatandaşların dikkatli olması istendi.

sahte-internet-sitesi-nasil-anlasilir.jpg

YSK'NIN SİTESİ TAKLİT EDİLDİ

Dolandırıcıların, dikkat çekebilmek adına, 31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimleri konu edinirken mesajın inandırıcı olmasın için de verdikleri internet sayfası linkinin www.ysksandik2024.com şeklinde ayarlandığı görüldü.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi internet sayfalarıyla ilişkisi bulunmayan link için dikkatli olunmalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN