Saldırganı etkisiz hale getiren göçmene sınırsız vize! Devlet yetkilileri açıkladı

Saldırganı etkisiz hale getiren göçmene sınırsız vize! Devlet yetkilileri açıkladı

Bir alışveriş merkezine düzenlenen saldırıda saldırganı uzaklaştırmaya çalışan göçmene süresiz vize hakkı verilecek. İşte detaylar...

Avustralya'nın Sydney kentindeki bir alışveriş merkezinde (AVM) meydana gelen ve 6 kişinin ölümüne yol açan bıçaklı saldırı esnasında, saldırganı uzaklaştırmaya çalışan Fransa vatandaşına süresiz vize hakkı verileceği duyuruldu.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Fransa vatandaşı Damien Guerot'un cesaretine teşekkür ederek, bir ay içinde sona erecek vizesine ilişkin de, "Damien Guerot'un vizesini yenilemekle ilgili bir sıkıntı yaşamamasını sağlayacağım" ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN SINIRSIZ VİZE VERDİLER

Damien Guerot'un, istediği kadar Avustralya'da kalabileceğini açıklayan Başbakan Albanese, "Her ne kadar Fransa için kayıp olsa da Avustralya vatandaşı olmasından mutluluk duyacağımız biri. Olağan dışı cesaretinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Saldırganı yürüyen merdivenlerde uzaklaştırmaya çalıştığı videonun dünya genelinde yayılması sonrasında ülkede 'kahraman' olarak nitelendirilen Damien Guerot, "Geldiğini gördük ve durdurmamız gerektiğini düşündük" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN