İlk hasat başladı kilosu 300 TL oldu! Önce İstanbul, Ankara, İzmir yararlanacak! Avrupa ve Arap ülkeleri sırada bekliyor

İlk hasat başladı kilosu 300 TL oldu! Önce İstanbul, Ankara, İzmir yararlanacak! Avrupa ve Arap ülkeleri sırada bekliyor

Türkiye'de havaların ısınması ile birlikte hasat sezonu da hızlandı. Türkiye'de yaş sebze ve meyve denildiğinde aklı ilk gelen şehir Mersin olurken üreticiler de yeni sezon için kolları sıvadı. Örtü altında yetiştirilen ürünlerde hasat başlarken o ürünün kilogram fiyatı 300 TL'den alıcı buldu. Ürünler önce İstanbul, Ankara ve İzmir'e gönderilecek sonra Avrupa ve Arap ülkeleri yararlanacak. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretim merkezi olan Mersin örtü altı üzüm yetiştiriciliğinde ilk ürünleri topladı. Hasadın yalnızca üzümle sınırlı olmadığı belirtilirken karadut, erik gibi ürünlerin de örtü altında sezon boyunca yetiştirileceği belirtildi. Erdemli Kocahasanlı bölgesinde sezonun ilk üzümleri kasalara yerleşti. Sezonu verimli fiyatı yüksek satılıyor.

FİYATI 150 TL'YE DÜŞECEK

Hasat edelim paketlendikten sonra satışa gönderilen üzümler İstanbul, Ankara, İzmir Konya, Bursa gibi büyükşehirlerde satışa çıkarılacak. Türkiye'den sonra ise Avrupa ve Arap ülkelerine gönderilecek. İlk hasadın ardından fiyatın 150 TL civarında olması bekleniyor.

mersin-uzum.jpg

Üretici Mehmet Uygur, "Seramızda ürettiğimiz üzümlerin hasadına başladık. Bu sene verim çok güzel. Şu anda kilogramı 300 TL'den temsili olarak verdik." dedi.

AVRUPA VE ARAP ÜLKELERİNDEN YOĞUN TALEP

Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu, bölgede örtü altı üzüm yetiştiriciliğinin devam ettiğini vurgulayarak ilk ürünlerin iç piyasada yer almaya başladığını söyledim. İlerleyen günlerde ürün miktarında artış yaşanınca fiyatlarda da düşüş olacağına belirten Kulu, gelen talepleri karşılamakta da zorlanmayacaklarını aktardı. Arap ve Avrupa ülkeleri ise Türkiye'nin birbirinden güzel ürünlerine yoğun talep gösteriyor.

Girdi maliyetleri ve iklim koşulları göz önüne alındığında çiftçilerin zorlandığını belirten Kulu, çiftçilikte yaş ortalamasının yükseldiğini belirtti. Birkaç yıl içerisinde çiftçilerin üretimden uzaklaşabileceğine dikkat çeken Kulu, genç çiftçilere destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN