Suriyeliler için evler yapılıyor iddiası! Sosyal medyada görüntüler ortaya çıkmıştı: Başkanlıktan açıklama geldi

Suriyeliler için evler yapılıyor iddiası! Sosyal medyada görüntüler ortaya çıkmıştı: Başkanlıktan açıklama geldi

Suriyeliler için evler yapılıyor iddiası gündeme bomba gibi düştü! Sosyal medyada görüntüler ortaya çıkmıştı! İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi...

Sosyal medya platformlarında dolaşan bir dizi fotoğrafın "Suriyeliler için yapılan evler" iddiasını taşıdığı ancak gerçeğin farklı olduğu ortaya çıktı. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bahsi geçen görüntülerin Konya'nın Hadim ilçesine bağlı Dedemli Mahallesi sakinleri için inşa edilen yeni yaşam alanını gösterdiği ifade edildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI İDDİALARI YALANLADI

Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu görüntülerin Hadim ilçesinin Bozkır Barajı'nın suları altında kalacak olan Dedemli Mahallesi sakinleri için Konya'nın Meram ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen yeni konutlar olduğu belirtildi. Bu konutların, mahalle sakinlerine daha iyi bir yaşam alanı sunmak amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla 24 Ocak 2021 tarihinde "Dedemli Yeni Yerleşkesiyle Hayat Buluyor" başlığı altında yapılan açıklamaların da teyit edildiği ve bu yeni yerleşke için 4 Eylül 2021 tarihinde çekilişle 428 adet konutun hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi.

İletişim Başkanlığı, asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, söz konusu konutların Suriyeliler için değil, Dedemli Mahallesi sakinleri için yapıldığını net bir şekilde ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN