Dünya dışı metalden yapılmış hazine keşfedildi!

Dünya dışı metalden yapılmış hazine keşfedildi!

Bilim insanları, İspanya'nın Alicante kentinde, Bronz Çağı'ndan kalma ve dünya dışı bir metalden yapılmış eserler içeren "Villena Hazineleri" olarak bilinen bir koleksiyon keşfettiler. Bu eşsiz demir parçalarınıın, yaklaşık bir milyon yıl önce Dünya'ya düşen bir meteordan geldiği doğrulandı.

Dünya dışı metalden hazine keşfedildi. Arkeolog Jose Maria Soler, Alicante'de "Rambla del Panadero" adı verilen kuru bir nehir yatağında kazı yaparken Villena Hazineleri'ni keşfetti. Hazine, 59 altın objenin yanı sıra demirden yapılmış birkaç eser de içeriyordu.

DEMİR PARÇALARININ SIRRI ÇÖZÜLDÜ

1963'teki ilk incelemelerde bu demir parçalarının "sıra dışı özellikler" gösterdiği belirlendi. El Pais gazetesinin haberine göre, yıllar sonra yapılan yeni analizler, bu demirden yapılmış bir kılıç kabzası ve bileziğin dünya dışı bir metalden, yeni bir meteoritten geldiğini teyit etti.

1-013.jpg

BİR MİLYON YIL ÖNCE...

Trabajos de Prehistoriz dergisinde yayınlanan yeni bir çalışmada, bu demirlerin yaklaşık bir milyon yıl önce Dünya'ya düşen bir meteordan geldiği ortaya çıktı. Araştırmacılar, bu eşsiz eserlerin M.Ö 1400 ile 1200 yılları arasında yapıldığını belirledi.

Bu eserlerin o dönem için büyük sembolik ve sosyal değer taşıdığı düşünülüyor. Araştırmacı Ignacio Montero- Ruiz, altın ve demir arasındaki ilişkiye dikkat çekerek, bu eşyaların sadece bir kişiye değil, muhtemelen bir topluluğun gizli hazinesine ait olduğunu öne sürüyor.

222.jpg

GİZEMLİ KÖKEN

Bu hazinelerin kim tarafından yapıldığı ve tam olarak nasıl elde edildiği hala bilinmiyor. Ancak, bu demir parçalarının bölgede bulunan ilk ve en eski meteor demiri objeler olduğu kesin.

BÜYÜK DEĞER TAŞIYOR

Montero- Ruiz, bu eşsiz bulguların altın eserlerle birlikte muhteşem bir koleksiyonun parçası olarak büyük değer taşıdığını ifade ediyor.

Bu keşif, Bronz Çağı metalurjisi (malzeme mühendizliği) ve teknolojisi hakkındaki bilgilerimizi geliştirmenin yanı sıra o dönemdeki insanların uzaylı metallerle nasıl etkileşime girdiğine dair yeni bilgiler sunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN