Araba alım satımlarında çağ atlatacak yeni sistem E-Devlet'e geliyor! İki tarafa da birçok avantajı olacak

Araba alım satımlarında çağ atlatacak yeni sistem E-Devlet'e geliyor! İki tarafa da birçok avantajı olacak

Milyonlarca insanın araç alım satımı yaparken kullandığı Takasbank, araç mülkiyetinin ve satış bedelinin eş zamanlı el değiştirmesi esnasında oluşabilecek riskleri en aza indiriyor. Son gelen bilgilere göre 3 Şubat 2020'de vatandaşların hizmetine sunulan Taşıt Takas'a e-Devlet üzerinden de ulaşılabilecek. kanalından da ulaşılabilecek. İşte merak edilen diğer detaylar...

Ticaret Bakanlığı, Türkiye Noterler Birliği, Takasbank'ın ortak olarak yürüttüğü çalışma sonucunda ortaya çıkan "Taşıt Takas" uygulamasınına artık e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek. 3 Şubat 2020'de vatandaşların hizmetine sunulan Taşıt Takas uygulaması, araç mülkiyetinin ve satış bedelinin eş zamanlı el değiştirmesi sırasında ortaya çıkacak olan riskleri en aza indirgiyor.

İnternet sitesi ve mobil uygulama üzerinden araç alış ve satış işlemlerine olanak sağlayan Taşıt Takas, e-Devlet kapısının da eklenmesiyle birlikte hizmet sunmaya başladı. Vatandaşların araç alım ve satım işlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirmesini sağlayan uygulama zamandan da avantaj sağlıyor.

33.jpg

"GENİŞ KİTLELERE ERİŞİM KAPISI ARALANDI"

Takasbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Avşar Sungurlu, yaptığı açıklamada, sistemin artık e-Devlet kapısı üzerinden de kullanılabilir hale geldiğini, böylece çok daha geniş kitlelere güvenilir bir erişim kapısı aralandığını söyledi.

Sungurlu, "Uygulamayı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Türksat ile e-Devlet bünyesinden ulaşılabilir hale getirerek, 1000 kurum üzerinden verilen 7 bin 416 hizmete bir yenisini daha eklemiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu uzun ve meşakkatli süreç boyunca emeği geçen başta Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türksat A, Türkiye Noterler Birliği ve Takasbank çalışanlarına verdikleri değerli destekler için çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Peki uygulama nasıl kullanılıyor? İşte detaylar... "Taşıt Takas" sistemi ile taşıt mülkiyet hakkının ve alım satım bedelinin karşılığı olan nakit, aynı anda el değiştiriyor. Satıcı, ilgili tüm satış bilgilerini girerek güvenli bir dijital kayıt oluşturduktan sonra sistem, noter tarafından onaylı ve kişiye özel bir "Referans Numarası" veriyor ve bu numara hem alıcıya hem de satıcıya gönderiliyor. Alıcı, Taşıt Takas sistemine erişmek ve satın alma işlemini onaylamak için bu "Referans Numarasını" kullanıyor.

356.jpg

ALICI VE SATICI BİLGİLENDİRİLİYOR

Noterde işlem gerçekleştirilmeden önce www.tasittakas.com.tr , www.turkiye.gov.tr adreslerinden ve mobil uygulamalar üzerinden "Devam Eden İşlemlerim" butonu ile satış bedelinin blokeye alındığından emin olunması ve noterde devir işlemlerinin bu sorgulama sonrası gerçekleştirmesinin önem arz ettiğine dair taraflara kısa mesaj (SMS) ve e-posta ile bilgi veriliyor.

Noterde tescil işlemi gerçekleşmediği sürece taraflar işlemi iptal edebiliyor. Satış bedeli, noter tarafından tescil işlemi tamamlandıktan sonra dakikalar içinde satıcının hesabına otomatik olarak aktarılıyor. Böylece paranın sahte çıkması, çalınması veya satıcının "parayı aldıktan sonra" satıştan vazgeçmesi gibi sorunlar ortadan kalkıyor.

Taşıt Takas hizmeti, taşıt mülkiyet hakkı ile satış bedeli olan nakdin eş anlı olarak el değiştirmesini sağlarken, taraflara güvenle işlem yapma imkanı sunuyor, nakit taşıma riskini ortadan kaldırıyor, sahte para riskini engelliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN