20 kişinin demir sopayla saldırdığı doktor: 'Canımızı zor kurtardık'

20 kişinin demir sopayla saldırdığı doktor: 'Canımızı zor kurtardık'

Gaziantep'te geçtiğimiz gece özel bir hastanenin acil bölümünde çocuk hastaya damar yolunun geç açıldığı iddiasıyla 20 kişi hastane çalışanlarına demir sopa ve kemerle saldırmıştı. Saldırıda ağır yaralanan doktor Beğoğlu bugün yoğun bakımdan çıkarıldı. Tedavisi süren doktor 'Canımızı zor kurtardık. Biz sağlıkçılar da bir annenin evladıyız. Sağlıkta şiddetle mücadele yasasının çıkmasını istiyoruz' dedi.

Sağlık sektöründe yaşanan şiddet olaylarının utanç tablosuna geçtiğimiz gece Gaziantep'e bir olay daha eklenmişti. Olay, yüksek ateş şikayetiyle bir çocuğun özel bir hastanenin acil servisine getirilmesiyle başlamıştı.

'Damar yolu geç açıldı' iddiasıyla 20 kişilik kalabalık grup hastane bahçesinde acil servis doktoru Esadullah Beğoğlu (36), hastane gece müdürü Ahmet Sefa Sağlık ile güvenlik görevlisi Gökhan Hacı Yunus'u demir sopalar ve kemerlerle darbetmişti. Ağır yaralanan Beğoğlu, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yoğun bakıma alınmıştı.

Yapılan soruşturma kapsamında polis ekipleri, Ekrem G. ile 1 şüpheliyi gözaltına aldı. Adli işlemler sonrası Ekrem G. tutuklandı, diğer şüpheli ise serbest bırakıldı.

7585812.jpg

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Bir gün yoğun bakımda kalan doktor Beğoğlu, hayati tehlikeyi atlattıktan sonra yoğun bakımdan çıkarılarak servise alındı. Hastanede tedavisi devam eden doktor olay anını şu sözlerle anlattı:

"Hastane acil biriminde nöbetteydim. Yüksek ateş, kusma ve sıvı kaybı gerekçesiyle bir çocuk hastaneye getirilmiş ve serum tedavisi istemişler. Hemşire arkadaşlar damar yolunu bir defa denemişler; bulamamışlar. Bunun üzerine acil birimde bağırıp, çağırıp dışarı çıkmış. Biz de o sırada diğer acil hekimi ve gece müdürü ile çay almak için hastane bahçesine çıkmıştık. Bu sırada çocuğun babası telefonla birilerini arayıp, hastaneye çok sayıda adam toplamış. Bizim bundan haberimiz yok. Çünkü kendisi ile herhangi bir tartışmamız, sözlü münakaşamız olmadı. Bir anda hastane önünde 20 kişi saldırdı. Kemerlerle, demir sopalarla saldırdılar. Canımızı zor kurtardık. Kafamda 15 dikiş var. Omuz ve boynumda yara izleri var. Kolumu ısırdılar. Sırtımda ve kalçalarımda demir sopa ve kemer izleri var"

7585814.jpg

'SAĞLIKTA ŞİDDETLE MÜCADELE YASASININ ÇIKMASINI İSTİYORUZ'

Darp sonrası kusma ve çift görme şikayetleri yaşadığını belirten Beğoğlu, 'Bilincim gitmişti. Hayati tehlikeyi atlattım, yoğun bakımdan çıktım ancak daha kötü sonuçlar da olabilirdi. Keşke bu şiddet olaylarının cezai bir caydırıcılığı olsa.' dedi.

7585816.jpg

Bu tip olayların başka doktorlar tarafından yaşanmaması için tutuklanan kişiye hak ettiği cezanın verilmesi istediklerinin altını çizen doktor, 'Biz sağlıkçılar da bir annenin evladıyız. Bizim de çocuklarımız var. Bugün bana oldu; yarın, öbür gün başkasının da başına gelecek. Artık sağlıkta şiddetle mücadele yasasının çıkmasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN