YÖK'ten vakıf üniversitelerine uyarı: İnceleme başlatıldı

YÖK'ten vakıf üniversitelerine uyarı: İnceleme başlatıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) vakıf üniversitelerinde öğretim elemanlarına ödenen maaşların devlet üniversitelerindeki emsallerinden az olmasıyla ilgili inceleme başlattı. 9 üniversiteye konuyla ilgili yaptırım uygulandı.

Bir vakıf üniversitesinde çalışan öğretim üyesinin, TBMM'ye kanuna aykırı olarak düşük maaş aldığına dair şikayette bulunması üzerine YÖK inceleme başlattı.

9 ÜNİVERSİTEYE İNCELEME

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; YÖK, bazı vakıf üniversitelerinin öğretim elemanlarına, devlet üniversitelerindeki emsallerinden daha az maaş ödediğini tespit etti. Kurum, yasalara aykırı bu durumla ilgili 9 üniversite hakkında inceleme başlattı.

Vakıf üniversitelerine, öğretim elemanlarına maaşlarının zamanında ve mevzuata uygun olarak ödenmesi konusunda uyarıda bulunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN