Hurma çekirdeklerine gözünüz gibi bakacaksınız! Meğer sadece bir çekirdek değilmiş: O sorunu anında yok edecek...

Hurma çekirdeklerine gözünüz gibi bakacaksınız! Meğer sadece bir çekirdek değilmiş: O sorunu anında yok edecek...

Doğal bir tatlı olarak bilinen ve genelde Ramazan ayında çok sık tüketilen hurma, çekirdekleriyle de oldukça önemli bir besin hâline geldi. Öyle ki bu duyduklarından sonra hurma çekirdeklerini gözünüz gibi bakacaksınız. İşte detaylar…

Birçok kişi korumayı tükettikten sonra çekirdeğini çöpe atmayı tercih ediyor. Tam bir şifa deposu olan hurma sadece etiyle değil çekirdeğiyle de şifa saçıyor. Öyle ki özellikle de o hastalıklara çok iyi geliyor. Peki, hurma çekirdeği nasıl tüketilir ve faydaları nelerdir? Gelin beraber bakalım...

yeni-proje-17.jpg

HURMANIN FAYDALARI

Ramazan ayında en çok tüketilen besinler arasında yer alan ve faydalarıyla bilinen hurma, içerisinde bulunan güçlü vitaminler ve mineraller sayesinde insan sağlığı için birçok fayda sunuyor.

Bağırsaklardan hafızaya kadar pek çok faydası olan hurma, B vitamini deposudur. Kansızlığa karşı direnç sağlarken enerji verir ve yorgunluğu azaltmaya yardımcıdır. Hurma, vücudumuz için gerekli C vitamini sayesinde de mikroplarla savaşır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Tüm bu bilinenlerin yanı sıra hurmanın sadece kendisini değil çekirdeği de insan sağlığına birçok fayda sağlıyor. Çoğu kişi hurmayı tükettikten sonra her ne kadar çekirdeğini çöpe atsa da aslında hurma çekirdeği de farklı formlarda kullanılarak yararlanılabilecek bir besin olarak karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-18.jpg

HURMA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Hurma çekirdeğinde yüksek miktarda lif bulunuyor. Dolayısıyla sindirim sistemine oldukça destek sağlıyor. Hurma çekirdeğinde bulunan lifler sayesinde kişilerin yaşadığı kabızlık problemi gibi sindirim sorunlarına son verilebiliyor.

Hurma çekirdeği antioksidan deposu olmasıyla da biliniyor. Antioksidanlar sayesinde ise vücudu serbest radikallerden koruyor. Bu sayede ise hem yaşlanma sürecini en aza indiriyor hem de cilt sağlığına iyi geliyor. Kolesterol seviyesini de dengeleyen hurma çekirdeği kalp ve damar hastalıklarına karşı önlem alıyor.

İçerisinde bulunan doğal yağlar sayesinde cilt sağlığını destekleyen hurma çekirdeği, cildi nemlendirirken, kuruluğun da önüne geçiyor. Tüm bunların yanı sıra saç dökülmesine karşı da kullanılıyor.

yeni-proje-19.jpg

HURMA ÇEKİRDEĞİ NASIL KULLANILIR?

Hurmanın etini yedikten sonra kalan çekirdekleri ilk olarak yıkayıp kurumaya bırakmalısınız. Tamamen kuruyan hurma çekirdeklerini ezerek toz haline getirip içebilir ya da yoğurdunuza katarak tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN