Elektronik sigara hayatındaki en büyük pişmanlığı oldu! Ciğerleri söndü: Henüz ergenlik çağında

Elektronik sigara hayatındaki en büyük pişmanlığı oldu! Ciğerleri söndü: Henüz ergenlik çağında

Uzmanların sık sık uyardığı, tütünden daha zararlı olduğunu söylediği elektrikli sigara içen genç kadın hayatının pişmanlığını yaşadı! Elektronik sigara yüzünden ciğerleri soldu. Genç yaşta yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle elektronik sigaranın en büyük hatası olduğunu söyledi...

ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaşayan 20 yaşındaki Karlee Ozkurt'un hikayesi, elektronik sigara kullanımının gençler üzerindeki ciddi etkilerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Henüz ergenlik çağının başında elektronik sigaraya başlayan Karlee, şimdi ise sağlık sorunlarıyla boğuşuyor.

İKİ KEZ AKCİĞERİ ÇÖKTÜ

Karlee, elektronik sigaraya başlamasının sağ akciğerinin iki kez çökmesine ve kalıcı hasara neden olduğunu belirterek "Artık 40 yaşımı geçemeyeceğimden endişe ediyorum" dedi. Beş yıl boyunca elektronik sigara kullanan genç kadın, bu süreçte yaşadığı sağlık sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kaldı. İlk akciğer çökmesini yaşadığında, yaşadığı sırt ağrısını kas spazmı olarak değerlendirerek hastaneye gitmekte gecikti. Ancak Kasım 2021 ve 2022'deki akciğer çökmesi vakaları, genç kadının hayatını tamamen değiştirdi.

resim-2024-03-26-222406384.png

Karlee, yaşadığı acı deneyimler sonrasında elektronik sigara kullanımının hayatındaki en büyük pişmanlığı olduğunu ifade ederek yaşadıklarını şöyle dile getirdi: "İlk seferinde akciğerimin iğne ve şırıngayla yeniden genişletilmesi gerekti, ancak Kasım 2022'de akciğer tekrar çöktükten sonra göğüs duvarına yeniden tutturulması için bir ameliyat geçirmek zorunda kaldım"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN