İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'ne eşsiz bağış: 700 eserlik koleksiyon sanatseverlerle buluşacak

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'ne eşsiz bağış: 700 eserlik koleksiyon sanatseverlerle buluşacak

Lale-Cengiz Akıncı çiftinin cumhuriyet dönemine ait eserlerden oluşan koleksiyonu, Türkiye'nin ilk plastik sanatlar müzesi olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde sergilenecek. 700 eserin bulunduğu bağış Cumhuriyetin 100. yılına ithafen gerçekleştiriliyor ve eserlerin yer aldığı sergi, 2 Eylül'de sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye, bugüne kadar eşine pek rastlanmayan büyüklükte bir eser bağışına tanıklık etti. İkisi de başarılı birer avukat olan Lale-Cengiz Akıncı çifti uzun yıllardır biriktirdiği sanat koleksiyonunu İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ne bağışladı. Cumhuriyetin 100. yılına ithafen gerçekleşen bu bağışın büyüklüğü ise Türkiye için bir ilk. Akıncı çiftinin koleksiyonunda yer alan eserlerden ilk etapta 700 parça müze envanterine katıldı.

f2-5c3jwiaaunk4.jpg

'ARTI 700' 2 EYLÜL'DE SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

10haber'in haberine göre, koleksiyon bağışının ilk bölümünden seçili eserlerle hazırlanan ve küratörlüğünü Ali Kayaalp’in, koleksiyon sanat danışmanlığını Ebru Nalan Sülün’ün üstlendiği ‘ARTI 700’ sergisi 2 Eylül’de İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 31 Ekim’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

Türk resim, heykel ve seramik sanatının seçkin eserlerinden oluşan bağışın ilk 700 parçası, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi koleksiyonunun zenginleşmesine katkı sağlıyor. 700 parçadan oluşan bu ilk etap bağış tarihî bir önem taşıyor. Sergilenen eserlerle, erken Cumhuriyet döneminden günümüze kadar Türk plastik sanatının gelişimi tarihsel bir süreç içinde meraklılarına sunuyor.

HALİL PAŞA VE İBRAHİM ÇALLI'NIN ESERLERİ

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne bağlı İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde ziyaret edilebilecek olan ‘Artı 700’ başlıklı ilk sergide yer alan 163 eser arasında Halil Paşa, İbrahim Çallı, Sami Yetik, Hüseyin Gezer, Zeki Kocamemi, Ali Avni Çelebi, Hale Asaf, Zühtü Müridoğlu, Léopold Lévy, Nuri İyem, İsmail Hakkı Oygar, Aliye Berger, Avni Arbaş, Zeki Faik İzer, Nurullah Berk, Burhan Uygur, Naile Akıncı, Eşref Üren, Neş’e Erdok, Tiraje Dikmen, Cemal Tollu, Cevat Dereli, Nedim Günsür, Elif Naci, Ercüment Kalmık, Eren Eyüboğlu, Neşet Günal, Şükriye Dikmen, Ferruh Başağa, Utku Varlık, Turan Erol gibi öncü sanatçıların eserleri bulunuyor.

indir.jpg

LALE-CENGİZ AKINCI’DAN MSGSÜ ÖĞRENCİLERİNE BURS

Lale ve Cengiz Akıncı, sanat koleksiyonlarını İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ne bağışlamalarının yanı sıra, ressam Naile Akıncı’nın anısına başarılı öğrencilerimize de burs verecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nde öğrenim gören kız öğrenciler arasından mezuniyet sınavlarında gösterdiği başarı gözetilerek yapılacak seçim sonucunda, Naile Akıncı Sanat Ödülü ve Yüksek Lisans Bursu verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN