Altın mücevherlerle süslü bin 300 yıllık mezar bulundu

Altın mücevherlerle süslü bin 300 yıllık mezar bulundu

Panama'da bin 300 yıldan daha eski olduğu tahmin edilen bir mezar bulundu. İçinde iki ceset bulunan mezardan, bir geline ait çeyiz eşyaları, altın boncuklar, bilezikler, küpeler, altın kaplama çanta ve çeşitli kolyeler çıktı. Mezarın dönemin hükümdarına ait olduğu düşünülüyor.

Orta Amerika ülkesi Panama'nın 2008'den bu yana arkeolojik kazıların sürdüğü Cocle eyaletine bağlı El Cano arkeolojik sahasındaki kazı çalışmalarında İspanyol öncesi dönemine ait bir mezar bulundu.

Panama Kültür Bakanlığı Kültür Mirası Ulusal Direktörü Linette Montenegro, mezarın bin 300 yıldan daha eski olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Mezardan iki ceset, bir geline ait çeyiz eşyaları, bir miktar altın, seramik, beş göğüs kemeri, altın boncuklar, dört bilezik, küpeler, altın kaplamalı çanta ve çeşitli kolyeler çıktı." ifadesini kullandı.

Montenegro, mezarın dönemin hükümdarına ait olduğunu öngördüklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN