ABD'li oyuncu Mark Ruffalo: Filistinlilere 'Çölde ya da evinizde ölün' deniyor

ABD'li oyuncu Mark Ruffalo: Filistinlilere 'Çölde ya da evinizde ölün' deniyor

ABD'li oyuncu Mark Ruffalo, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik kara harekatına tepki gösterdi. UNICEF Sözcüsü Elder'in açıklamasına da yer vererek Gazzelilere sunulan seçeneği şu şekilde aktardı: "Çölde ya da evinizde ölün." Ruffalo, mesajında Gazze'deki çocukların ve Refah halkının umutsuzca yardıma muhtaç olduğunu vurguladı. İsrail'in operasyonlarını insanlık dışı olarak nitelendirerek Filistinlilere sunulan seçeneğin kabul edilemez olduğunu savundu.

ABD'li oyuncu Mark Ruffalo, sosyal medya hesabından İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik kara harekatına tepki göstererek Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder'in açıklamasına da yer verdi.

Ruffalo, Gazzelilere sunulan seçeneği şu şekilde aktardı: "Çölde ya da evinizde ölün."

FİLİSTİNLİLERE SUNULAN SEÇENEK KABUL EDİLEMEZ

Ruffalo, mesajında Gazze'deki çocukların ve Refah halkının umutsuzca yardıma muhtaç olduğunu vurguladı. İsrail'in operasyonlarını insanlık dışı olarak nitelendirerek, Filistinlilere sunulan seçeneğin kabul edilemez olduğunu savundu.

Ruffalo'nun paylaşımı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Birçok kişi, Ruffalo'nun görüşlerini destekleyerek Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılması ve İsrail'in saldırılarının durdurulması için çağrıda bulundu.

ELDER: GAZZE BİR ÇOCUK ŞEHRİ

UNICEF Sözcüsü James Elder, 7 Mayıs Salı günü Cenevre'de yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırıları altında bulunan Gazze'nin Refah kentindeki çocukların öldürülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Refah'taki çocuklar için şimdi ateşkese ihtiyacımız var" dedi.

AA'nın aktardığına göre, İsrail'in saldırıları sonrası Gazze'dekilerin kabusunun gerçek olduğunu belirten Elder, "Bu, gücü elinde bulunduranların engelleme becerisine sahip olduğu bir gerçek" diye konuştu. Elder, Refah'ın 'bir çocuk şehri' olduğunu ve Gazze'deki çocukların yarısından fazlasının burada yaşadığını kaydetti.

Refah'taki temel yaşam standardının çok kötü olduğuna işaret eden UNICEF Sözcüsü Elder, "Refah'ta her 850 kişiye bir tuvalet düşüyor. Refah Sınır Kapısı uzun süre kapalı kalırsa, Gazze'deki kıtlığın nasıl önlenebileceğini görmek zor" ifadesini kullandı.

'ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLMEYE DEVAM EDİYOR'

James Elder, hafta sonu Gazze'de çocukların öldürülmesine devam edildiğini ve İsrail'in Refah'taki sivillerden tahliye talebinde bulunduğunu hatırlatarak, "Bu, çatışmanın taraflarının, çocuklar ile sivillerin hayatlarını ve korunmasını nasıl tamamen göz ardı etmeyi sürdürdüğünü bir kez daha ortaya koyuyor" diye konuştu. Gazze'ye büyük miktarda yardım girişi yapılması gerektiğini belirten Elder, "Refah işgal edilmemeli, artık çocuklar öldürülmemeli. Refah'taki çocuklar için şimdi ateşkese ihtiyacımız var" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN