İstanbullunun en büyük korkusu ortaya çıktı! Artık ‘beklenen’ değil ‘kapıdaki’ felaket: Milyonlarca kişi resmen diken üstünde…

İstanbullunun en büyük korkusu ortaya çıktı! Artık ‘beklenen’ değil ‘kapıdaki’ felaket: Milyonlarca kişi resmen diken üstünde…

Bir araştırma şirketi 408.000 kişinin katılımıyla İstanbulluların en büyük korkusunu araştırdı. Yapılan araştırma sonrasında ise anket sonuçları paylaşıldı, İstanbullunun en büyük korkusu ortaya çıktı. İşte, milyonlarca kişiyi diken üstünde yaşatan o korku…

İstanbul’da bir araştırma şirketi 408.079 kişinin katılımıyla ‘Büyük İstanbul Depremi Anketi’ düzenledi. Yapılan anket çalışmalarının sonucunda ise İstanbulluların önceliğinin deprem olduğu ve depreme kendi imkanları ile hazırlık yapmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

BEKLENEN DEĞİL KAPIDAKİ FELAKET

Beklenen büyük İstanbul depremi tanımındaki ‘Beklenen’ kelimesinin yerine ise artık ‘Kapıdaki’ kelimesi geldi. Söz konusu ankette verilen cevaplarda İstanbul’da yaşayanların önceliğinin deprem olduğu ve depreme kendi imkanları ile hazırlık yapmaya çalıştıkları belirlendi.

istanbullunun-en-buyuk-korkusu-1.jpg

Özellikle İstanbul’da 2019 seçimlerinde verilen vaatlerin tutulmadığı tartışmaları ile adayların neredeyse her birinin gündeminde kentsel dönüşümün bulunduğu bu kampanya zamanında Özdemir Araştırma Şirketi İstanbul’da 10-25 Mart tarihleri arasında telefonla arama yöntemi (IVR) kullanarak 408 bin 79 kişiyle büyük çaplı bir anket çalışması yaptı. Yapılan anket çalışmasının sonuç raporunda şu iki tespit öne çıkıyor: İstanbullunun en büyük korkusu deprem; en büyük derdi ise depreme hazırlanmak.

DEPREME HİÇBİR HAZIRLIK YAPILMIYOR

Katılımcıların yaş, cinsiyet, ilçe ve köken olarak İstanbul’u yansıttıkları dev ankette İstanbul’da yaşayanlara olası büyük depreme karşı yaptıkları kişisel hazırlıkları ve depreme yönelik kamusal çalışmalarla ilgili sorular yöneltildi. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre İstanbul’da yaşayanların %83.7’si beklenen depreme karşı hazırlık yapılmadığı düşüncesinde. Katılımcıların %38,6’sı deprem tatbikatlarına katılım sağlarken, %27,2’sinin deprem çantası hazır, %45,1’i ise deprem toplanma alanlarına hakim.

Özdemir Araştırma Şirketi tarafından sosyal medyadan paylaşılan anket sonuçları ise şöyle:

istanbullunun-en-buyuk-korkusu.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN