Ekonomik kriz mobilya devini vurdu: Resmen iflas etti! Mahkemenin kararı çalışanları işsiz bıraktı

Ekonomik kriz mobilya devini vurdu: Resmen iflas etti! Mahkemenin kararı çalışanları işsiz bıraktı

Türkiye'nin önemli mobilya şirketlerinden biri olan dev marka, konkordato süresinin uzatılma talebi reddedilince resmen iflas etti. İşte detaylar...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2015 yılında hizmete açılan Arin Yatak, 2 yılı aşkın süredir yaşanan ekonomik kriz karşısında pes etti. Yüzlerce çalışanı olan şirket, iflas ettiğini açıkladı. Yatak, baza ve yatak setleri üreten firma çok sayıda noktada hizmet sağlıyordu.

Yatak, baza ve yatak setleri üreten Arin Yatak Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, konkordato süresinin uzatılması talep etti. Şirket için mahkemeden ret kararı çıktı.

EKONOMİK KRİZE YENİK DÜŞTÜ

Tele1'de yer alan habere göre, mahkeme tarafından yapılan duyuruda yer alan ifadeler şöyle:

"Davacılar, Taner Özgül, Arin Yatak Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin (04840935555900013 Mersis No.) (4840935559 Vergi No) konkordato taleplerinin reddine, davacı Arin Yatak Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin borca batık olduğu anlaşıldığından 27/02/2024 tarih ve saat 14:51 tarihi itibariyle iflasına, ( iflasın adi tasfiye usulüne uygun yapılmasına) iflasın açıldığının gecikmeksizin İnegöl İflas Müdürlüğü'ne bildirilerek iflas avansının ilgili iflas dosyasına derhal gönderilmesine, Konkordato Komiseri Şükrü Çalışkan'ın görevinin sonlandırılmasına, geçici mühlet nedeniyle mahkememizce verilen tüm tedbirlerin kaldırılmasına karar verilmiştir. Karar İcra İflas Kanunu 288. maddesi uyarınca ilan olunur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN