Kolombiya lideri Petro’dan ‘canlı yakalayın’ talimatı: Ordu FARC’ın eski lideri için harekete geçti

Kolombiya lideri Petro’dan ‘canlı yakalayın’ talimatı: Ordu FARC’ın eski lideri için harekete geçti

Kolombiya lideri Gustavo Petro, ateşkes görüşmelerini askıya aldığı gerilla örgüt FARC liderlerinden Ivan Mordisco'nun ‘canlı’ ele geçirilmesi için talimat verdiği bildirildi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, katıldığı bir etkinlikte, ateşkes görüşmelerini askıya aldığı eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) liderlerinden Ivan Mordisco'nun yakalanması yönünde talimat verdiğini söyledi.

2016'da devletle barış yapan ancak içindeki bazı grupların barışı kabul etmediği FARC'ın çatı örgütü Estado Mayor Central'in (EMC) lideri Mordisco'nun "canlı" ele geçirilmesi gerektiğini ifade eden Petro, Mordisco'nun adalete hesap vermesini istediklerini belirtti.

‘BEN DE MİLİTANDIM’

Kendisinin de eski bir militan olduğunu hatırlatan Petro, 30 yıl önce silahları bıraktıklarını ve barış sözünü yerine getirdiklerini söyleyerek “2022 başkanlık seçimlerinde güya bana destek vermişler. Bu iddiaların aydınlatılmasını istiyorum" diye ekledi.

EMC üyesi silahlı kişileri "tehdit" eden Cumhurbaşkanı Petro, "Artık nasıl karar vereceğinizi bilmeniz gerekiyor. Ya Pablo Escobar'ın yolundan gidersiniz, o zaman da devlet karşınıza çıkar, ya da halka hizmet yoluna girersiniz" dedi.

EMC lideri Mordisco, 20 Mart'ta Petro'nun başkanlık kampanyasına ilişkin açıklamasında, "Petro beni ayaktakımı olmakla suçluyor. Seçim kampanyasında onu desteklediğimizde bizi böyle ifadelerle suçlamıyordu" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN