Koca bir şehir sürücüsüz taksi uygulamasına geçecek! Artık taksi şoförleri bulunmayacak

Koca bir şehir sürücüsüz taksi uygulamasına geçecek! Artık taksi şoförleri bulunmayacak

Koca bir şehir artık sürücüsüz taksi uygulamasına geçiyor! Bundan böyle taksi şoförlerine ihtiyaç olmayacak! İşte ayrıntılar...

New York'un yeni kararıyla, sürücüsüz taksi uygulamasının başlatılacağı duyuruldu. Ancak bu uygulamanın başlangıçta sadece test aşamasında olacağı ve araçların içinde güvenliği sağlamak adına gerçek bir sürücünün bulunacağı vurgulandı.

Şehirde büyük heyecan yaratan bu gelişme, birçok teknoloji firmasını da harekete geçirdi. Önümüzdeki günlerde New York sokaklarında benzersiz otonom araçların gözlemlenebileceği belirtiliyor. Ancak, daha önce San Francisco'da uygulanan benzer bir sistemin, bazı tehlikeler doğurabileceği endişeleri de dile getiriliyor.

ÖNCEDEN TEST EDİLMESİ ZORUNLU ŞART OLARAK KOŞULUYOR

surucusuz-taksi.jpeg

New York Valisi Eric Adams, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sürücüsüz araçların trafiğe çıkması için detaylı bir incelemeden geçirileceğini ve yolcu güvenliğinin ön planda tutulacağını belirtti. Ayrıca Adams, otonom sürüş teknolojilerini şehre sunmak isteyen firmaların önceden bu teknolojileri başka yerlerde denemiş olmalarının zorunlu bir şart olduğunu ifade etti.

Ancak, Amerika'da geçtiğimiz günlerde sürücüsüz bir aracın karıştığı kaza, ülkedeki bu teknolojiye olan desteğin azaldığını gösteriyor. Sürücüsüz taksilerin Amerikan Motorlu Araçlar Kurumu'nun detaylı bir güvenlik testinden geçeceği belirtilirken, bu taksilerin standart olanlara göre nasıl fiyatlandırılacağı da merak konusu oldu.

New York halkı yaşanan gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ederken, bazı aktivist grupların bu teknolojiye karşı çeşitli protestolar düzenleyebileceği öne sürülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN