Brezilya'daki heyelanlarda ölü sayısı 23'e yükseldi

Brezilya'daki heyelanlarda ölü sayısı 23'e yükseldi

Brezilya’da aşırı yağışların etkisi altındaki Rio de Janeiro ve Espiritu Santo'da meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada 5 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro ve Espiritu Santo eyaletlerinde meydana gelen şiddetli yağışların yol açtığı heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi.

Espirito Santo eyaletinden yetkililerin yaptığı açıklamada yaklaşık 5 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Espirito Santo eyaleti ile Rio de Janeiro kentinde toprak kaymalarından dün 12 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Rio de Janeiro'da şiddetli fırtına ve hortum nedeniyle "acil durum" ilan edilmiş, Petropolis kentinde ise bazı evlerin yıkıldığı ve 500 kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtilmişti.

Meteoroloji servisi de yoğun yağışlar ve fırtınanın bir süre daha devam etmesinin beklendiğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN