Kerem’in maçı

Kolay görünen maçlar çoğu zaman zorlu geçer. Ligin alt sıra takımlarından Karagümrük karşısında, kağıt üzerinde favori Galatasaray’dı. Her ne kadar Şota Arveladze’nin gelmesi ile havası değişse de 5 eksikle pek de umutlu değildi konuk ekip. Ancak maç başladığında görüldü ki, Galatasaray yine kapanan takım karşısında zorlanıyordu.

Karagümrük kontratak golüne ümit bağlarken savunmasını sağlam tutuyor, Galatasaray forvetleri ise kilidi açmakta zorlanıyordu. Oysa İcardi, Kerem, Ziyech, Mertens bireysel becerileri yüksek isimlerdi, onlardan beklenen becerilerini ortaya koymalarıydı.

Bu beklentiyi karşılayan isim Kerem Aktürkoğlu oldu. Kerem Demirbay maçın başından beri merkezden uzaktan şutlarla rakip kaleyi yokluyordu, ilk yarının sonlarına doğru bu kez çerçeveyi buldu. Demirbay’ın şutunda genç kaleci Emre Bilgin’in topu kaçırması, rakip yarı alanın her yerinde avını kovalayan bir tilki gibi dolaşan Kerem Aktürkoğlu için bulunmaz fırsattı. Aktürkoğlu net bir dokunuşla kilidi açıp Galatasaray’ı öne geçirdi. Maçın ikinci devresi Galatasaray açısından daha da zordu. Rakibin zayıflığı ve devre biterken gelen gol bir rehavet getirmişti. Mertens’in maça çok girememesi, Barış’ın kanatta etkisiz kalması, Ziyech’in sahne alamaması, İcardi’nin topla buluşamaması Galatasaray’ın temposunu düşürmüştü. Okan Buruk ancak 60. dakikada Mertens- Bakambu değişikliği ile takıma müdahale etti.

Ancak bu hamlenin katkısı olmadı. Derbi öncesi sürpriz bir skora mahal vermemek için 70. dakikada Kerem Demirbay- Ndombele ve Ziyech- Tete değişiklikleri yapıldı bu kez.

Galatasaray’ın oyundan ve güçten düşmesi bireysel davranışlara yansımaya başlamış, disiplin sorunu da başlamıştı. Torreira ve Barış Alper peş peşe fevri hareketten sarı kart görmüştü. Bu anlarda gelecek bir gol maçı da takımı da rahatlatacaktı. Bu fırsat 74.dakikada geldi, hem de sahanın en diri, ayakta kalan adamının ayağına ancak Kerem Aktürkoğlu gol vuruşunu yapamadı.

Kalan süre Galatasaray için sıkıntılıydı. 82. dakikada Kerem Aktürkoğlu- Kaan Ayhan ve Torreira- Zaha değişiklikleri maçı tutmaya yönelikti. Karagümrük’ün gole yaklaştığı anlarda Muslera’nın yokluğunda kaleye geçen Günay’ın etkili oyunu tatsız bir sürprizi engelleyen faktördü.

Sonuç olarak Serdar Dursun’un kaleye yönelen topa dokunup olası golü ofsayt golüne çevirmesi Galatasaray’ın şansıydı. Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu dışında bütün benliği ile sahada olmamasına rağmen Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle üç puanı aldı. Ancak derbi öncesi form olarak pek de ışık vermedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum