Google, o hizmetini kapatıyor! Şirket açıklama yaptı: Haziran ayında küresel çapta kapatılacak

Google, o hizmetini kapatıyor! Şirket açıklama yaptı: Haziran ayında küresel çapta kapatılacak

Google, o hizmetini küresel çapta kapatıyor! Şirket tarafından yapılan açıklamada, Haziran ayında kapatılacağı bilgisi verildi! İşte ayrıntılar...

Google, hizmet portföyünü yeniden düzenlemeye devam ediyor. Son olarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde iptal edilen Google Podcasts hizmetinin, Haziran ayından itibaren küresel olarak sona ereceği duyuruldu. Podcasts uygulamasındaki tüm özellikler, artık YouTube Music platformuna entegre edilecek, bu da Podcasts'in sonunu getirecek.

GOOGLE PODCAST KAPANIYOR

Google gets rid of another one of its programs: one more tomb in the graveyard of the tech giant - Softonic

Google tarafından yapılan açıklamaya göre, Haziran ayından itibaren "Amerika Birleşik Devletleri dışındaki kullanıcılar" Podcasts uygulamasını kullanamayacaklar. Ancak, kullanıcılar verilerini dışa aktarabilecekleri bir seçeneğe sahip olacaklar.

Kullanıcılar, 29 Temmuz'a kadar podcast aboneliklerini ve dinleme geçmişlerini dışa aktarma fırsatına sahip olacaklar. Bu tarihten sonra ise herhangi bir podcast'e erişim mümkün olmayacak.

Google'ın bu kararı, Nisan ayında Podcasts uygulamasının Android, iOS ve web desteğinin sona ermesinin ardından geldi. Google, kullanıcıları YouTube Music'e geçiş yapmaları konusunda teşvik etti. Ancak, YouTube Music'in podcastler için bazı önemli özelliklere sahip olmadığı ve hala geliştirilme aşamasında olduğu belirtiliyor.

294. Google girişimine elveda: Google Podcast kapanıyor

Bazı kullanıcılar, Google Podcasts'in erken bir şekilde kaldırılmasının yanlış olduğunu düşünüyorlar. YouTube Music'in hala eksiklikleri olduğunu ve Podcasts uygulamasının özel bir podcast deneyimi sunduğunu belirtiyorlar. Google, YouTube Music'in geliştirileceği ve eksikliklerin giderileceği konusunda taahhütte bulunmuş olsa da, şu ana kadar önemli bir güncelleme yapılmadı.

Podcasts'in kapatılmasının bölgesel olarak mı yoksa küresel çapta mı gerçekleşeceği henüz net değil. Ancak, Haziran ayından itibaren Podcasts'in tamamen sona ereceği biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN