Türklerin yeni rotası Kuzey Kore! Uzun zaman sonra ilk defa sınırlar açılıyor: O kişileri ülkeye kabul edecekler

Türklerin yeni rotası Kuzey Kore! Uzun zaman sonra ilk defa sınırlar açılıyor: O kişileri ülkeye kabul edecekler

Kuzey Kore, Kovit-19 salgınından sonra bir ilke imza attı. Ülkede uzun zaman sonra ilk defa sınırlar açılıyor. İşte detaylar…

Güney Kore merkezli Yonhap’ın haberine göre, Kovit-19 salgınıyla birlikte sınırlarını dış dünyaya tamamen kapatan Kuzey Kore, ilk kez yabancı öğrenci kabulüne başladı. Pyongyang’daki Çin Büyükelçiliği’nin yaptığı paylaşımda Çinli 45 öğrencinin Kuzey Kore’ye ulaştığı bilgisi verildi.

Çin ve Kuzey Kore arasındaki öğrenci değişim programının yeniden başladığı belirtilen paylaşımda, 45 Çinli öğrencinin Kuzey’e giriş yaptığı aktarıldı.

kuzey-kore-yabanci-ogrenci-alimina-yeniden-basladi.jpg

SALGINDAN DOLAYI TÜM KAPILARI KAPATMIŞTI

Kuzey Kore, Kovit-19 salgınının başlamasıyla birlikte tüm sınırlarını dış dünyaya kapatmıştı. Fakat, Temmuz 2023’te Çin ile Rusya’dan gelen resmi heyetler ile Ağustos ayında yurt dışında yaşayan vatandaşların ülkeye girişine izin verilmişti. Bununla beraber 2020’nin başlarında uygulanan sınır kısıtlamalarını da gevşetmeye başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN