Profesörlerin kanlı kavgasında kardeş İzzet'in ifadesi ortaya çıktı: Kendimi korumak için ateş ettim

Profesörlerin kanlı kavgasında kardeş İzzet'in ifadesi ortaya çıktı: Kendimi korumak için ateş ettim

Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Prof. Dr. Uluç'u odasında tabancayla vurularak yaralanan husumetlisi Prof. Dr. Galip Atasağun'un kardeşi İzzet Atasağun'un mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. İzzet Atasağun, "Ağabeyimi sorun yaşanmasın diye okuldan almak istedim. Bu sırada karşılaştık. Bize küfredip yumrukla saldırdı. Ben de kendimi korumak için tabancayla ateş ettim" dedi.

Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanlık binasında 4 Ekim günü saat 17.30 sıralarında iki profesörün yıllarca süren husumeti kanlı bitti. Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü İslam Felsefesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç (46), odasındayken, yanına, husumetli olduğu aynı bölümden öğretim üyesi Prof. Dr. Galip Atasağun (60) ile turizmci kardeşi İzzet Atasağun (55) geldi.

7870017.jpg

Taraflar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle İzzet Atasağun, yanındaki ruhsatsız tabancayla Tahir Uluç'u bacağından yaraladı. İki kardeş olay yerinden kaçarken ihbar üzerine fakülteye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla üniversiteye ait Meram Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Uluç, tedavisinin ardından da dün taburcu oldu.

7870016.jpg
Prof. Dr. Tahir Uluç

Prof. Dr. Galip Atasağun, olaydan kısa süre sonra evinde gözaltına alındı. Üniversiteyle ilişkisi bulunmayan İzzet Atasağun da perşembe günü sabah saatlerinde saklandığı akrabasının evinde yakalandı.

'KENDİMİ KORUMAK İÇİN YAPTIM'

Prof. Dr. Uluç'u yaralayan İzzet Atasağun'un, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. Atasağun, ifadesinde şu sözleri kaydetti:

"Aynı fakültede görev yapan ağabeyimle kavgalı olduklarını biliyordum. Ağabeyimi sorun yaşanmasın diye okuldan almak istedim. Bu sırada onunla karşılaştık. Bize küfredip yumrukla saldırdı. Ben de kendimi korumak için tabancayla ateş ettim"

7870018.jpg

YILLARCA SÜREN HUSUMET 'İZİN' ANLAŞMAZLIĞINDAN BAŞLAMIŞ

Prof. Dr. Tahir Uluç ile Prof. Dr. Galip Atasağun'un, 2 yıl önce aynı anda izine ayrılmak istemeleri, yönetimin de aynı bölümde oldukları için bunu uygun bulmaması üzerine anlaşmazlık yaşadıkları ve olayla ilgili tutanak hazırlandığı belirtildi. Zaman zaman farklı tarihlerde tartışma yaşayan 2 akademisyenin, olaydan 1 gün önce yine tartıştıkları öne sürüldü.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü, profesörler Tahir Uluç ve Galip Atasağun'u açığa alıp, haklarında idari ve cezai soruşturma başlattı.

KARDEŞİ TUTUKLANDI PROFESÖR SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan Prof. Dr. Galip Atasağun ile kardeşi İzzet Atasağun, perşembe günü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

7870015.jpg

Prof. Dr. Galip Atasağun, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol kararıyla serbest kalırken, tabancayla ateş eden kardeşi İzzet Atasağun ise tutuklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN