Mansur Yavaş Şereflikoçhisarlılarla iftarda buluştu

Mansur Yavaş Şereflikoçhisarlılarla iftarda buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Şereflikoçhisar’da hemşehrileriyle iftar sofrasında buluştu. Ankara'da artık her şeyin çok daha güzel olduğunu ifade eden Yavaş, “Artık insan onurunu inciten belediyecilik yok. İhaleler canlı yayınlanıyor. Hesap veriliyor. Tek başına kararlar alınmıyor. Halkın gerçek ihtiyacı neyse, paraları oralara harcanıyor” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Adayı Mansur Yavaş, Başkentin ilçelerini ziyaret ederek hemşehrileriyle iftar sofrasında buluşmaya devam ediyor.

Mansur Yavaş, CHP Şereflikoçhisar Belediye Başkan Adayı Mustafa Koçak tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Ankara Caddesi’ne kurulan dev iftar sofrasına katılan vatandaşlar Yavaş’a yoğun ilgi ve sevgi gösterdi.

“BUNLAR DOĞRU DÜRÜST SİYASET YAPMASINI BİLMİYORLAR”

İlçe belediye başkan adaylarının hepsinin atılan iftira ve dedikodulardan şikâyetçi olduğunu söyleyen Yavaş, “Bunlar doğru dürüst siyaset yapmasını bilmiyorlar. Seçim zamanı sen yaptıklarını anlatacaksın, öbürü projelerini anlatacak. Millet de kararını verecek. Karalamaya kim inanır? Bunu neden yaptıklarını söyleyeyim; ‘Eski rant düzeni devam etsin, belediyeden birileri zengin olmaya devam etsin. Birer koli, ihtiyacı olanlara versin. Bunlar da bununla yetinsin, sesini çıkartmasın. Biz seçimi alalım. Düzen devam etsin’ diye” ifadelerini kullandı.

Mevcut düzenin değişmesiyle Ankara'da artık her şeyin çok daha güzel olduğunu ifade eden Yavaş, “Artık insan onurunu inciten belediyecilik yok. İhaleler canlı yayınlanıyor. Hesap veriliyor. Tek başına kararlar alınmıyor. Halkın gerçek ihtiyacı neyse paraları oralara harcanıyor” dedi.

“REKOY OYLA YENİDEN SEÇİLECEĞİZ”

5 yıllık hizmetin ardından rekor oyla yeniden seçileceklerini söyleyen Yavaş, Belediye Meclisi’nde ilçe belediye başkanlarıyla yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Yavaş “Buna rağmen Allah'a çok şükür kırsal kalkınma destekleri, Başkent Kart dahil Ankara halkıyla öyle bir iletişim kurduk ki Ankara halkı şu anda son derece memnun” diye konuştu.

Televizyonlara göre Ankara’da seçimlerin 20 gün önce bittiğini ifade eden Yavaş, Belediye Meclisi’nde çoğunluk sağlanması için dış ilçe belediyelerinin kazanılmasının önemine dikkati çekti. Yavaş, “Bizim bu ilçeleri mutlaka almamız lazım. Hem benim için hem bizim için hem de kendiniz için mutlaka bana oy vermeyi düşünen herkesi Mustafa Başkan'a da oy vermeye davet ediyorum. Bakın anketlere, televizyonları izleyin; ‘Mansur Yavaş rakibini ikiye katladı’ dedi. Gerçekten o kadar fark olacak” şeklinde konuştu.

“MANSUR YAVAŞ BELEDİYECİLİĞİ BÜTÜN TÜRKİYE'YE YAYILACAK”

2009, 2014, 2019 ve 2024 seçimlerinde ‘O günden bugüne kadar ne olmuş herkes görsün’ diyerek mal beyanını açıkladığını belirten Yavaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Kamu yöneticilerinin hepsinin mal beyanını açıklaması lazım. Eğer burada işsiz varsa, gelir dağılımında adaletsizlik varsa bunun tek sebebi yolsuzluklar ve israftır. Mansur Yavaş belediyeciliği diye bir belediyecilik artık bütün Türkiye'de örnek oldu. Benim projelerimin aynısını ‘Biz de yapacağız’ diye anlatıyorlar. Mansur Yavaş belediyeciliği bütün Türkiye'ye yayılacak ve inşallah yoksulluk ve israfın ortadan kalkması için güzel bir örnek olacak.”

“NE BENİM, NE ÇOCUKLARIMIN BOĞAZINDAN HARAM GEÇMEDİ”

Rakibinin mal beyanını hâlâ açıklayamadığına işaret eden Yavaş, “Hiç mi evinizde bir gram altın yok. Hiç mi evinizde 5 kuruş para yok? Bankada hesabınız mı yok? Niye saklıyorsunuz, niye açıklamıyorsunuz? Diyor ki ‘Ben belediye başkanı olduktan sonra fakirleştim.’ Eğer senin fakirliğin buysa vay milletin haline. Onun da hesabını mutlaka öbür dünyada verecek, haram var mı yok mu? Çok şükür haram ne benim, ne çocuklarımın boğazından geçmedi. Çocuklarımı kimse belediyenin yakınında görmedi. Hiçbir yakınımızı işe almadık” diye konuştu.

“ÇOCUKLARINIZIN KPSS’DEN KAÇ PUAN ALDIĞINI BİR AÇIKLAYIN”

Her gittiği yerde kendisine yüzlerce kişinin özgeçmiş verdiğini söyleyen Yavaş, rakibinin iki kızının da KPSS puanı olmadan istisnai kadroyla memur yapılmasına tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bu kadar servet varken, çocuğunuzu sınavsız, torpille işe sokmak nedir? 2 benzinlik de onlara verseydiniz olmaz mıydı? 2 gariban işe girseydi. Gerçekten işe ihtiyacı olan 2 kişi işe girseydi daha iyi değil miydi? Hiç mi yakınlarınızda fakir yoktu? Kimi KPSS ücretini bulamazken, siz sınavsız bir şekilde çocuklarınızı işe soktunuz. Soruyorum buradan, kendisine soruyorum; çocuklarınızın KPSS’den kaç puan aldıklarını bir açıklayın. Ben bunu çok daha önemli görüyorum. Çünkü hiçbir ihtiyacınız olmadığı halde, siz bu kadar servet varken, bu kadar zenginlik varken, eğer çocuklarınızı devlet dairesine sokuyorsanız, bana göre bu kul hakkıdır. Kalkıyorlar ondan sonra bizlere de iftira atmaya.”

“ESER YAPTIK DİYE BİRİ KULE YAPAR, ÖBÜRÜ KAPI”

Keçiören’de hizmet adı altında açılan Cumhuriyet Kulesi’nin maliyetinin bir milyar olduğunu söyleyen Yavaş, “İki gün önce asansörde insanlar kaldı. Her tarafı dökülüyor. Niye? Ankara manzarası seyredeceklermiş. Çok acil ya. Ben de diyorum ki Şentepe'deki bir evin balkonu daha güzel Ankara manzaralı. Bir milyar yatırmaya değer miydi oraya? İşte bunlar biz eser yaptık diye biri kule yapar, öbürü Ankara girişlerine kapı yapar. Onun da maliyeti 350 milyon. Kime ne faydası var? 350 milyon lirayı Şereflikoçhisar'a, Balâ’ya, Haymana'ya, Evren’e harcasaydın olmaz mıydı? Sonra diyorlar ki ‘Biz eser yapıyoruz.’” İfadelerini kullandı.

“ONLARIN ÖNCELİĞİ BETON, BENİM ÖNCELİĞİM İNSAN”

“Etrafımızda bir tane mağdur insan varsa biz onunla ilgileniriz” diyen Yavaş, Ankara’da 35 bin emekliye destekte bulunduklarını kaydederek, “Onların önceliği beton, benim önceliğim insan. Olay bu kadar basit. Aynı belediyeciliği, aynı anlayışla Ankara'nın en az 15 belediyesini kazanacağız 15’ine de bunu yayacağız” dedi.

Yavaş, Şereflikoçhisar’a kültür turları düzenleyerek ilçenin turizmine katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN