Konya'da çiftçiler kota uygulamasına karşı sokağa çıktı

Yüksek maliyetler ve farklı birçok uygulama karşısında üreticiler zorluk yaşamaya devam ediyor. Konya Seydişehir’de patates üreticileri ‘kota uygulamasına’ traktörleriyle tepki gösterdi. Çifçiler, Seydibey Cips Fabrikası önünde açıklamada bulundu.

Konya'da çiftçiler, traktör ve binek araçları ile konvoy halinde kota uygulamasına karşı eylem düzenledi. Çifçiler, Seydibey Patates Fabrikası önüne giderek üretim kotasının başka ilçeye kaydırılmasını protesto etti.

FABRİKA ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Çiftçilerden Yapılan açıklamada "Patates fabrikası tarafından alınan yanlış karar fabrikaya ve depolama alanına daha uzak yerlere daha fazla nakliye ve maliyetlere ekim yaptırmak, fabrika yakını üretim arazilerinde varken daha uzak ilçelere kota aktarımı akla mantığa uygun değildir" ifadelerine yer verildi.

Konya yerel basının aktardığına göre, çok sayıda traktörle Seydibey Patates Fabrikası önüne giden Seydişehirli patates üreticileri, patates kotasının bir bölümün başka bir ilçeye aktarılmasının ‘akla ve mantığa uymadığını’ ve yapılanın Seydişehir üreticisini ‘yok sayma’ anlamına geldiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN