Katliam gibi kazada 89 metre fren izi

Katliam gibi kazada 89 metre fren izi

Konya’da bir otomobilin, yolun karşısına geçen yayalara çarpması sonucu bir aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği kaza yerinde yapılan incelemede, 89 metre fren izine rastlandı. 82 kilometre hız limitinin olduğu yolda aracın süratinin 117 kilometre olduğu değerlendirildi.

Konya’nın Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi’nde geçtiğimiz cumartesi günü saat 18.40 sıralarında inşaatta işçisi olarak çalışan Sefa Selvi (19) kontrolündeki otomobil, tramvaydan inip yolun karşısına geçmek isteyen yayalara çarpmıştı. Kazada yayalardan Fadime Aslan (52), kızı Sultan Aslan (33), torunları Elif Aslan (14), Fadime Aslan (7) ve Azra Atalay (9) hayatını kaybetmiş, yaralı 5 kişi ise kentteki hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Olayın ardından sürücü Sefa Selvi ise gözaltına alınmıştı.

117 KİLOMETRE HIZLA GİDİYORMUŞ

Gözaltına alınan Selvi’nin yapılan kan testinde alkol ve uyuşturucu maddeye rastlanmadı. Polis, alt geçit çalışmaları nedeniyle Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin ( TEDES) çalışmadığı ve 82 kilometre hız limitinin olduğu yolda, aracın hızını belirlemek için inceleme yaptı. Yapılan incelemelerin sonucunda 89 metre fren izine rastlanılması nedeniyle aracın 117 kilometre hızla gittiği değerlendirildi.

‘1,5 LİTRE PROTEİN TOZU İÇMİŞTİM’

Selvi emniyetteki ifadesinde bir anda karşısına kalabalık bir grubun çıktığını söyleyerek, “ Seyir halinde iken bir anda karşıma kalabalık grup çıktı. Direksiyonu refüje doğru kırdım, frene bastım, ancak duramadım. Zaten alkol testim olumsuz çıktı. Bugün spora giderken 1,5 litre protein tozu içmiştim. Bir önceki gece de 1 litre enerji içeceği içmiştim. Daha önce hiç uyuşturucu kullanmadım. Kaç kilometre hızla gittiğimi bilmiyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN