Bahçeşehir Esenkent'te elektrik kesintisi rezaleti! Mahalleli 24 saati aşkın süredir karanlıkta

Bahçeşehir Esenkent'te elektrik kesintisi rezaleti! Mahalleli 24 saati aşkın süredir karanlıkta

İstanbul Bahçeşehir'in Esenkent Mahallesi'nde yaşanan ve 24 saati aşan elektrik kesintisi, mahalle sakinlerini adeta 19. yüzyıla geri götürdü. BEDAŞ'ın sorunu çözme konusunda yetersiz kalması mahallede yaşayanları ve işletmeleri büyük zarara uğrattı.

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Esenyurt'a bağlı Bahçeşehir Esenkent Mahallesi'nde başlayan ve 24 saat boyunca devam eden elektrik kesintisi, mahalle sakinlerinin hayatını olumsuz yönde etkiledi. Elektriklerin kesilmesiyle birlikte gıda maddelerinin bozulması, evlerde aydınlatma sorunu ve iş yerlerindeki maddi zararlar, bölge sakinlerinin sabrını taşırdı.

basliksiz-5.jpg

MAHALLELİ KARANLIKTA KALMANIN ŞOKUNU YAŞIYOR

Esenkent Mahallesi sakinleri, 21. yüzyılda mum ve gaz lambalarıyla evlerini aydınlatmak zorunda kaldıklarını belirterek, yaşadıkları duruma isyan etti. Elektrik kesintisinin uzaması, özellikle yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm mahalleli için büyük bir mağduriyet yarattı. Vatandaşlar, "Bu çağda böyle bir durum yaşamak kabul edilemez," diyerek tepkilerini dile getirdi.

basliksiz-4.jpg

GIDALAR BOZULDU, ZARAR BÜYÜK

Elektrik kesintisi nedeniyle mahalledeki buzdolapları ve derin dondurucular işlevsiz kaldı. Saklanan et başta olmak üzere pek çok gıda maddesi bozuldu. Vatandaşlar, bozulan yiyeceklerini çöpe atmak zorunda kaldıklarını ve bu durumun ekonomik zarara yol açtığını ifade etti.

basliksiz-3a.jpg

İŞLETMELER MADDİ KRİZLE KARŞI KARŞIYA

Esenkent'teki işletmeler, elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan maddi zararlardan dolayı zor durumda. Restoran, kafe gibi gıda servisi yapan işletmelerdeki ürünlerin bozulması, işletmecileri maddi açıdan büyük bir krize sürükledi. İşletme sahipleri, "Her saat elektrik kesintisi bizi binlerce lira zarara uğratıyor," şeklinde konuştu.

BEDAŞ yetkililerinden konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken, Esenkent Mahallesi sakinleri ve işletmeciler sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. Elektrik kesintisinin uzun sürmesi, mahallede yaşayanların günlük yaşamını ve ekonomik durumunu olumsuz etkileyerek, yaşam kalitelerini düşürdü.

basliksiz-2v.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN