Kendi kendine yetişiyor, süper meyve olarak biliniyor! Su kenarı ve bataklıkta bulunuyor! Dünyanın gözü süper güçlü etkide

Kendi kendine yetişiyor, süper meyve olarak biliniyor! Su kenarı ve bataklıkta bulunuyor! Dünyanın gözü süper güçlü etkide

Doğanın sayısız mucizevi bitkisi hayatımızın içerisinde yer alırken o meyvenin yeri de bambaşka oluyor. Son yıllarda popülerliği gitgide artıyor dünya süper meyveyi konuşuyor. Saymakla bitmez birçok faydası bulunan bu meyve dünyanın süper güçlü etkisi olarak da anılıyor. Limondan 60 kat daha fazla C vitamini içeriyor bunu tüketen zımba gibi oluyor.

Doğada yer alan birçok bitki ve meyve çeşidi bulunurken son yıllarda popülerliği artan bu meyvenin etkileri de saymakla bitmiyor. Süper meyve olarak bilinen camu camu meyvesi Amazon Yağmur ormanlarının derinliklerinde kendi kendine yetişiyor yoğun C vitamini katkısı ile hastalıklara meydan okuyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren camu camu meyvesi muhteşem bir etkiye sahiptir.

AMAZON'UN DERİN GİZEMİ

Güney Amerika'nın Amazon yağmur ormanlarında yetişen camu camu meyvesi Amazon havzasında yer alan Peru, Kolombiya, Brezilya ve Venezuela gibi bölgelerde doğal olarak kendiliğinden yetişmektedir. Su kenarlarında ve bataklık bölgelerinde yetişen camu camu ağaçları su toprakları ve tropikal iklimi seviyor.

camu-camu-meyvesi.jpg

Amazon Yağmur ormanlarının nemli ve sıcak iklim koşullarında büyüyen camu camu meyvesi yerel halk tarafından toplanıp tüketiliyor. Ticari amaçlı yetiştirilen bu meyve Peru gibi ülkelerde ticaretinde temelini oluşturuyor. Yüksek C vitamini içeriği ile birçok fayda sağlayan camu camu, dünya genelinde oldukça ilgi gören meyveler arasında yer alıyor.

CAMU CAMU FAYDALARI NELERDİR?

Yüksek C vitamini: Taze ve ağırlığını neredeyse 60 katı kadar C vitamini içeren camu camu, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur. Serbest radikallerle savaşarak yaşlanma sürecini de geciktirir.

Antioksidan etki: Doğal antioksidan ve polifenoller ve flavonoidler içeren camu camu meyvesi antioksidan etkisi sağlıyor. Hücresel hasarı azaltarak kanser, kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlıkların önüne geçmektedir.

camu-camu-meyvesi-1.jpg

Bağışıklık sistemini destekler: C vitamini açısından zengin olan bu meyve antioksidanlar ile birlikte vücudu hastalıklara karşı koruyarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

Cilt dostu: C vitamini içeriği ile birlikte cilt sağlığına önemli ölçüde katkı sağlayan camu camu, yüksek C vitamini içeriği ile ciltteki kolajen üretimini arttırarak kırışıklıkları azaltıp cildin genel sağlığını desteklemektedir. Soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı da vücut direncini arttırır.

Göz sağlığını destekler: A vitamini ile birlikte içerisinde bulundurduğu betokarotenler göz sağlığını destekleyici bir etki sağlıyor. Görüşü koruyarak yaşa bağlı görme bozuklukları riskini de en aza indirmektedir.

Stresi azaltır: Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan stresin çözümü olan camu camu meyvesi stresle mücadelede doğal bir destek sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendiren, ciddi destekleyen bu meyve göz sağlığını koruyup stresle başa çıkma konusunda da birçok etki sağlamaktadır. Ancak bu besine tüketmeden önce bir uzmana danışmanızda fayda var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN