Yüz hatları anne karnında belirleniyor

Yüz hatları anne karnında belirleniyor

Araştırmacılar, özellikle anne adaylarının yedikleriyle ilgili olarak önemli bir keşifte bulundu. Çocukların burnu gibi belirli yüz hatlarının büyüklüğü ve şekli, annelerin beslenme alışkanlıklarıyla bağlantılı olabilir.

Yeni bir araştırma, yüz hatlarının şekillenmesinde annenin hamilelik sırasında tükettiği besinlerin önemli bir rol oynadığını ortaya koydu. Nature Communications dergisinde yayınlanan bir araştırma, hamilelik sırasında annenin protein alımının, bebeğin yüz hatlarını belirleyen genlerden biri olan mTORC1 genini etkileyerek yüz görünümünde ince ayar yapabileceğini ileri sürdü.

Araştırmacılar, annelerin protein tüketim seviyelerinin, bebeğin burun uzunluğu, burun deliklerinin genişliği, yanakların şekli ve çenenin çıkıntısı gibi yüz özelliklerini etkileyebileceğini belirtti.

yeni-proje-9.jpg

Uluslararası bir ekip tarafından yürütülen çalışmada, hamile farelere ve balıklara farklı protein seviyeleri içeren diyetler uygulandı. Bu deneyler sonucunda, annelerin düşük proteinli diyetlerle beslenmeleri durumunda, embriyolardaki mTORC1 aktivitesinin değiştiği ve bu durumun yavruların yüz özelliklerinde belirgin değişikliklere neden olduğu gözlendi.

Özellikle, düşük protein tüketiminin daha ince ve sivri yüz hatlarına, yüksek protein tüketiminin ise daha dolgun yüz hatlarına yol açabileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN