Yağından sonra yaprakları da faydalı çıktı! Zeytin yapraklarını kaynatıp içince o sorunları kökten çözüyor

Yağından sonra yaprakları da faydalı çıktı! Zeytin yapraklarını kaynatıp içince o sorunları kökten çözüyor

Zeytin ve zeytinyağının faydaları çoğu insan tarafından bilinen bir gerçektir. Sağlık için birçok etkisi olan bu ikilinin yanına bir yenisi daha eklendi. Zeytinin kendisi ve yağı kadar yapraklarının da faydalı olduğu ortaya çıktı. Peki zeytin yapraklarının sağlığa faydaları nelerdir? İşte konuya ilişkin detaylar…

Zeytin yaprağı doğanın insanlara sunduğu şifalı bitkiler arasında yer alıyor. Zeytin yaprağının kaynatılarak kür halinde tüketilmesi insan sağlığına ciddi faydalar sağlıyor. Öte yandan sadece içildiğinde değil özü ile cilt maskesi yapıldığında da cilde çok iyi geliyor. Yüze sürüldüğü takdirde çil, cilt lekeleri, ben ve siyah noktalar üzerinde etki gösteriyor.

yeni-proje-42.jpg

ZEYTİN YAPRAĞININ FAYDALARI

  • Zeytin yaprağının içerisinde bulunan enzimler, vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Bu sayede hastalıklara karşı vücudun direnci artar ve hastalanma riski en aza iner.
  • Ateşlenme durumunda zeytin yaprağı vücudun ateşini düşürerek azaltmaya yardımcı olur.
  • Zeytin yaprağı vücutta çıkacak tümör ve urların etkisini azaltmakta onları hafifletmektedir.
  • İçerisinde bulunan bileşenler sayesinde kan şekerini azaltarak kan dolaşımını hızlandırır.
  • Zeytin yaprağı psikolojik etkileri ile de bilinen bir bitkidir. Öyle ki depresyona karşı yatıştırıcı özellikleri vardır. Ayrıca stres ve sinire iyi gelir.
  • Şeker hastaları için kaynatılmış ve demlenmeye bırakılmış zeytin yaprağı suyu günde bir bardak tüketilmesi ile oldukça etkilidir.
  • Zeytin yaprağı ile yüze yapılan maske cildi sıkılaştırır ve genç görünüm sağlar.

yeni-proje-43-001.jpg

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Bir bardak zeytin yaprağı çayında 1,5 yemek kaşığı zeytin yaprağı kullanılır. Zeytin yaprağı çayı demlemek için ilk olarak yaprakları ezerek demlik içerisine atmalısınız. Daha sonra bu yaprakları 5 dakika kaynatarak 10 dakika da demlenmeye bırakmanız gerekiyor.

Zeytin yaprağı ve çayı hamile kadınlar için ve tansiyonu olan hastalar için risklidir, bu yüzden doktor kontrolünde hareket edilmelidir.

yeni-proje-44-001.jpg

ZEYTİN YAPRAĞI MASKESİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler;

  • Öğütülmüş ve toz halinde Zeytin yaprağı, 15 gram
  • Vazelin, 15 gram
  • Zeytinyağı, 1 yemek kaşığı

HAZIRLANIŞI VE UYGULAMA

Zeytin yaprağı maskesi için ilk olarak bir kabın içerisine vazelin ve zeytin yaprağını koyarak karıştırmanız gerekiyor. Bu karışımı uygulamadan önce yüzünü yıkayıp durulayınız. Zeytin yaprağı maskesini uygulayınız ve 15 dakika cildinizde bekletiniz. Daha sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayarak kurulayınız. Bu maskeyi akşamları günde bir kez 10 gün boyunca uyguladığınızda iyi sonuçları göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN