Günlük su ihtiyacınız için kilonuzu 30’la çarpın

Günlük su ihtiyacınız için kilonuzu 30’la çarpın

Uzman Diyetisyen Betül Karakuş, Ramazan boyunca yüzde 2’lik su kaybının bile vücut için önemli olduğunu belirterek bireysel sıvı ihtiyacının nasıl hesaplanabileceğini anlattı. Karakuş “Pratik olarak kişi, kilosunu 30 veya 35 ile çarparak günlük sıvı ihtiyacını bulabilir. Ramazan döneminde de bu miktar desteklenmelidir. Ayrıca kişi gün içinde çok hareket ediyorsa, çok terleyen bir bünyeye sahipse, sıcak bir bölgede yaşıyorsa yine bu miktarı desteklemekte fayda var.” dedi.

Ramazan boyunca yüzde 2’lik su kaybının bile vücut için önemli olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Betül Karakuş, bireysel sıvı ihtiyacının nasıl hesaplanabileceğini anlattı. Karakuş, şu bilgileri aktardı:

“Pratik olarak kişi, kilosunu 30 veya 35 ile çarparak günlük sıvı ihtiyacını bulabilir. Ramazan döneminde de bu miktar desteklenmelidir. Ayrıca kişi gün içinde çok hareket ediyorsa, çok terleyen bir bünyeye sahipse, sıcak bir bölgede yaşıyorsa yine bu miktarı desteklemekte fayda var.”

Karakuş, genel olarak yetişkinler için günlük 8-10 bardak su tüketiminin ideal olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN