Günlük hayatta bu yapılanlar kolon kanserini tetikliyor! Aman hafife almayın: Uzman uzak durulması gerekenleri sıraladı

Günlük hayatta bu yapılanlar kolon kanserini tetikliyor! Aman hafife almayın: Uzman uzak durulması gerekenleri sıraladı

Ölümlerin en sık görüldüğü hastalıklardan olan kanser hastalığına ilişkin uzmanlarda uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kez de kolon kanserine dikkat çekilirken bu hastalığın günlük hayatta yapılan bazı rutinler sonucunda tetiklenebileceği öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Servet Yetgin, kişinin hayat tarzının kolon kanserine yol açabileceğini anlattı. Kişilere oldukça normal gelen lakin büyük tehlikeler içeren bu davranışları örneklendiren isim özellikle de bu hastalığın hemoroitle karıştırıldığına dikkati çekti. İşte uzmanından açıklamalar…

yeni-proje-3-003.jpg

“HEMOROİTLE KARIŞTIRILIYOR”

Özel Hayat Hastanesi’nde düzenlenen ’Kolon Kanseri Farkındalık Ayı’ programı, ünlü televizyon sunucusu Zahide Yetiş moderatörlüğünde gerçekleşti. Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Servet Yetgin, kolon kanseri, önleme ve tedavi yöntemleri ile kolonoskopi hakkında bilgi verdi. Opr. Dr. Servet Yetgin, kolon kanserine yol açan etmenler arasında ırsiyet ve hayat tarzı gibi etmenlerin yer aldığını söyledi. Sadece ailesinde kolon kanserine yakalananlarda değil, yakınlarında bu hastalığın görülmediği kişilerde de riskin bulunduğunu belirten Yetgin, “Kolonoskopi ve şüpheli hallerde doktor kontrolü, erken teşhis açısından çok önemli. Özellikle hemoroit hastalığının belirti ve etkileri kolon kanserine çok yakın. Hemoroitle bu hastalığın belirtileri karıştırılabiliyor. Bu yüzden belirtiler dahilinde vakit kaybetmeden doktor kontrolünün gerçekleştirilmesi erken tanıyı ve tedaviyi kolaylaştıracaktır” dedi.

yeni-proje-4-003.jpg

GÜNLÜK HAYATTA BUNLARA DİKKAT EDİN

Kolon kanserini önlemek için günlük hayatta dikkat edilecek hususları sıralayan Yetgin, “Düzenli ve sağlıklı beslenme bağırsak sisteminin korunması için çok önemli. Sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketimi, sigara ve alkolden uzak durulması, obeziteye karşı önlem almak kolon kanserine yakalanma riskini azaltmaktadır” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN