Bunu yiyerek 8 yıldır doktora gitmedi! İlaç yerine bundan tüketin, bir tek ölüme çaresi yok

Bunu yiyerek 8 yıldır doktora gitmedi! İlaç yerine bundan tüketin, bir tek ölüme çaresi yok

Sağlıklı yaşama önem verenlerin aradığı meyve ayaklarına geldi. Ankara’da yaşayan 76 yaşındaki Ferhat Çolak, bunu yiyerek 8 yıldır doktora gitmedi. İşte ilaç yerine tüketebileceğiniz, ölümden başka her şeye çaresi olan o meyve…

8 yıl önce atalarından miras kalan arsaya 150’yi aşkın hünnap ağacı diken ve her sene yüzlerce kilo meyve alan 76 yaşındaki Ferhat Çolak, önümüzdeki yıllarda Ankara’nın Güdül ilçesinin köyünün Türkiye’nin hünnap merkezi olacağını belirtti.

8-yildir-hunnap-yiyen-adam-2.jpg

TÜRKİYE’NİN ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

Hünnap meyvesinin ilçenin gelir kaynağı olduğunu ve Güdül’ün ilerleyen yıllarda Türkiye’nin hünnap merkezi olacağını söyleyen Çolak, “Ankara’nın Güdül ilçesi Yeşilöz Mahallesi'nde yaklaşık 8 yıldır hünnap yetiştiriyoruz. İleri bir tarihte Güdül Türkiye’nin hünnap merkezi olacak. Böyle olması için çok uğraşıyoruz. Geçtiğimiz yıl İlçe Tarım ve Güdül Belediyesi ortak bir şekilde 8 bin hünnap fidesi dağıttı. Biz de köylüler olarak fideleri diktik. Bize para kazandırıyor ve ek gelir elde ediyoruz. Aile bütçemize katkı sağlıyor. Hünnabın bakımı da çok kolay, sadece ağacın dikenli bir yapısı olduğu için toplaması zor oluyor. Herkesin bu meyveyi yetiştirmesini tavsiye ediyorum” dedi.

8-yildir-hunnap-yiyen-adam-3.jpg

GÜNDE 2-3 KİLO YİYOR

Lifli yapısından dolayı sindirime çok büyük faydalar sağlayan hünnap meyvesinin, kan şekerini dengeleme özelliği de olduğunu belirten Çolak, şunları söyledi:

“Hünnap meyvesi sindirim için eşi benzeri olmayan bir yarara sahip. Şeker hastaları için de çok yararlı. Yiyebildiğiniz kadar yiyin. Kesinlikle dokunmaz. Ben günde 2-3 kilogram hünnap yiyorum. Bende toplamda 150 ağaç var. Bu sene iklim değişikliklerinden dolayı rekoltemiz çok düşük. Geçen sene yaklaşık 1 ton meyve toplamıştık ama bu sene 300 kiloluk bir hasadımız var. Üretimde yüzde 50’den fazla bir düşüş var. Ama Allah bereket versin satışlarımız gayet iyi. İlçemizde yaklaşık 40 bin ağaç vardır ve bu ağaçlardan toplamda senelik yaklaşık 40 ton hünnap toplanır”

8-yildir-hunnap-yiyen-adam-1.jpg

“TÜM HASTALIKLARIN İLACI OLAN MEYVE”

Hünnap yiyenin doktora ihtiyaç duymayacağının altını çizen 76 yaşındaki Çolak, “Bu meyve tüm hastalıklara ilaçtır. Hünnap yiyenin doktora gitmesine bile gerek yoktur. Ben 76 yaşındayım, çok şükür ne doktora giderim ne ilaç kullanırım. Biz bu meyveyi kurutup hoşafını yapar içeriz. Çoğu yerde bizim yaptığımız hoşafa çay deniyor. Bu ağaç çiçeklerini mayıs ayında açar, o yüzden soğuktan etkilenen bir ağaç değildir. Eylülün 20’sinden ekimin sonuna kadar hasat edilir” şeklinde konuştu.

Çolak aynı zamanda, şuan rekolte düşük olduğu için hünnabın marketlerde olmadığını fakat isteyenlerin Güdül’e gelerek oradaki pazarlardan yılın her günü hünnap satın alabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN