Koronavirüsün yeni varyantı korku yarattı: Salgın geri mi geliyor?

Koronavirüsün yeni varyantı korku yarattı: Salgın geri mi geliyor?

Bilim insanları Asya'da koronavirüsün şimdiye değin en mutasyona uğramış versiyonunu buldu. Yeni varyantın 113 farklı mutasyona sahip olduğunu belirleyen uzmanlar yeni türün bulaş riskinden henüz emin olmadıklarını kaydetti. Yeni bir salgın tehdidi mümkün olsa da, doktorlar paniğe kapılmak için bir neden olmadığını ve karantinayı tetikleme olasılığının çok düşük olduğunu vurguladı.

Koronavirüsün etkileri azaldı ama tehdidi hala devam ediyor. Virüs üzerinden incelemelerine devam eden bilim insanları bu kez Asya'da bulunan yeni bir kovid varyantının, virüsün şimdiye kadarki en mutasyona uğramış versiyonu olduğunu ortaya koydu.

TRT Haber'de yer alan habere göre, mustasyona uğramış Delta varyantı Endonezya, Jakarta'daki bir hastada keşfedildi.

BAŞAK PROTEİNİNİ ETKİLİYOR

Yeni varyant, 113 farklı mutasyona sahip ve bunlardan 37'si virüsün insanlara tutunmak için kullandığı kısım olan başak proteinini etkiliyor.

Yeni suş, karşılaştırmalı olarak yaklaşık 50 mutasyona sahip olan Omicron varyantı ile "en aşırı varyant" olarak etiketlendi.

Temmuz ayı başlarında küresel bir kovid veri tabanına sunulmadan önce bir kronik enfeksiyon vakasından kaynaklandığına inanılıyor.

YENİ SALGIN MÜMKÜN AMA PANİĞE GEREK YOK

Kronik enfeksiyonlar tipik olarak, kronik hastalıkları olan veya kanser tedavisi gören kişiler gibi sağlığı zaten tehlikede olan kişilerde ortaya çıkıyor.

Yeni bir salgın tehdidi mümkün olsa da, doktorlar paniğe kapılmak için bir neden olmadığına ve daha fazla karantinayı tetikleme olasılığının çok düşük olduğuna inanıyor.

Warwick Üniversitesi'nden virolog Profesör Lawrence Young, yeni türün başkalarına bulaşıp bulaşmayacağının net olmadığını çünkü Omicron türleri gibi halihazırda dolaşımda olan varyantları yenmesi gerekeceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN