Türkiye’ye gelen turistler onu almadan gitmiyor! Faydası yumurtanın tam 30 katı: Resmen talep patlaması yaşıyor

Türkiye’ye gelen turistler onu almadan gitmiyor! Faydası yumurtanın tam 30 katı: Resmen talep patlaması yaşıyor

Anadolu’ya has lezzetiyle bilinen o ürünü, Türkiye’ye gelen turistler almadan gitmiyor. Öyle ki o ürünün faydası yumurtanın tam 30 katı. İşte, yurt dışından bile talebin yoğun olduğu, Türkiye’de üretilen o şifa deposu…

Sağlıklı yaşamın temel taşlarından biri olan obruk peynirinin tüketimi de her geçen gün biraz daha artıyor. Öyle ki obruk peynirinin insan vücuduna sağladığı faydaları öğrenen turistler bile bu peyniri almadan ülkelerine dönmüyor.

DİVLE OBRUK PEYNİRİ

Obruk peyniri, yüksek kalitede protein kaynağı olarak biliniyor. Protein, kas gelişimi ve onarımı bakımından oldukça önemlidir. Bu yüzden sporcular ve aktif bireyler için ideal bir besin kaynağıdır.

divle-obruk-peyniri-1.jpg

Kemik ve diş sağlığının korunması için önemi büyük olan kalsiyum, bu peynirin içinde oldukça fazladır. Bu yüzden obruk peyniri, kemik sağlığını desteklemektedir.

Obruk peynirinde, sindirim sistemine iyi gelen probiyotik bakteriler vardır. Bu bakteriler sayesinde sindirim sistemi dengelenir ve bağışıklık sistemi güçlenir.

divle-obruk-peyniri-2.jpg

Bazı kişiler laktoz intoleransı yaşar ve süt ürünlerini sindiremezler. Obruk peyniri, diğer süt ürünlerine göre daha düşük laktoz içeriğine sahiptir, bu nedenle laktoz intoleransı olanlar için daha kolay sindirilebilir bir seçenektir.

Obruk peyniri, antioksidanlar ile zenginleştirilerek sağlıklı hücrelerin korumaya alınmasına ve yaşlanma sürecinin yavaşlatılmasına yardımcı olur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN