Eris varyantına karşı büyük yanılgı var: Öldürücülüğü çok yüksek! İstanbul Tabip Odası'ndan korkutan açıklama

Eris varyantına karşı büyük yanılgı var: Öldürücülüğü çok yüksek! İstanbul Tabip Odası'ndan korkutan açıklama

Yeterli sayıda test yapılmadığı için koronavirüs Eris varyantı varyantı vaka sayısını bilmediklerini belirten İstanbul Tabip Odası Başkanı Nergis Erdoğan, varyant aşısının Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini, özellikle yaşlı insanların sıkı tedbir almasının hayati olduğu uyarısında bulundu. İşte, Kovid-19 Eris salgını son durum...

Kovid-19'un Eris varyantı, tüm dünyayla beraber Türkiye'de de etkili oluyor. Ankara Hacettepe Üniversitesi, hastane içerisinde pozitiflik oranının 24 saatte yüzde 3'ten yüzde 20'ye çıktığını açıkladı. Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da da vakaların arttığına dikkat çeken İstanbul Tabip Odası Başkanı Nergis Erdoğan, şu bilgileri paylaştı:

"Varyant aşısı getirilmeli ve de maske gibi önlemlerin tekrar kamuoyuna duyurulmalı. Sahadan gelen bilgilere göre Kovid vakaları gerçekten artmış durumda. Dünyada Eris varyantı ortaya çıkmış durumda, sahadan, ülkemizde de arttığına dair bilgi alıyoruz. Fakat burada ülkemize dair çok temel problemler var."

istanbul-tabip-odasi-baskani-nergis-erdogan-kimdir.jpg
İstanbul Tabip Odası Başkanı Nergis Erdoğan

"YETERLİ TEST YAPILMADIĞI İÇİN GERÇEK VAKA SAYISINI BİLMİYORUZ"

Sözcü'den Batuhan Serim'in haberine göre, Nergis Erdoğan, yapılan hataları şöyle sıraladı:

"Birincisi, test yapılmıyor. Yapmadıkça da vaka sayısını bilemezsiniz. İkincisi, varyant analizi yapılmıyor. Varyant analizi yapılarak, ülkemizdeki gerçek Eris vakalarının saptanması gerekiyor. Üçüncüsü, özellikle 65 yaş üzeri insanlar için varyant aşısının getirilmesi gerekiyor. Çünkü şimdiki aşıların varyanta karşı çok da yeterli olmadığı biliniyor. Dördüncüsü, maske konusunda dikkatli olmaları hususunda insanlar uyarılmalı."

"ÖZELLİKLE YAŞLI İNSANLARIN KORUNMASI GEREKİYOR"

Eris varyantının, koronavirüse göre daha hafif olmasının insanları yanıltmaması gerektiğine dikkat çeken Nergis Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kovid'e ait bir varyant olması nedeniyle öldürücülüğü diğer enfeksiyonlara göre yüksektir. Dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle yaşlılarımızı korumak açısından öncelikle test yapılması, daha sonra varyant analizi yapılması, bu insanlara dönük aşıların getirilmesi ve de maske gibi önlemlerin tekrar kamuoyuna duyurulması gerekiyor."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN