Yazlıkları kaldırın döne döne geliyor! Tüm Türkiye hazır olsun: 4 gün boyunca nefes aldırmayacak

Yazlıkları kaldırın döne döne geliyor! Tüm Türkiye hazır olsun: 4 gün boyunca nefes aldırmayacak

Sıcak havalar etkisini göstermeye başlamışken ülke genelinde yaz heyecanı oluşmuştu. Lakin son günlerdeki ani hava değişimi ve yağışlar insanları kışlıkları geri döndürdü. Meteorolojik kaynaklar tarafından ise önümüzdeki 4 güne dikkat çekildi. İşte detaylar…

Kış mevsimini geride bırakırken sıcak havalar etkisini göstermeye başladı. Öyle ki hava sıcaklıkları bazı şehirlerde mevsim normalleri üzerinde seyretti. Piknik alanları, sahiller insanlarla dolarken son günlerde havalar bozmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ise vatandaşlara uyarılar yaptı. Edinilen bilgilere göre bugün itibariyle etkisini gösteren sağanak yağış önümüzdeki 4 gün boyunca aralıksız devam edecek.

SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı görülecek.

4.jpg

ÜLKE GENELİNDE YAĞIŞ HAKİM OLACAK

Bir an itibariyle Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan Çarşamba günü ise Orta Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Uyarıların yapıldığı bir diğer gün Perşembe günü ise Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İç Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

capture-20240429143310932.jpg

HAVA SICAKLIKLARI NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığı önümüzdeki bir haftalık süreçte Ankara'da 20, İstanbul'da 17, İzmir'de 25, Adana'da 24, Samsun'da 19, Diyarbakır'da 22 derece civarında seyredecek.

capture-20240429143319012.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN