Yaz sıcakları denizanası nüfusunu patlatıyor

Yaz sıcakları denizanası nüfusunu patlatıyor

Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde denizanası popülasyonundaki artışın, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık ve kirlilikten kaynaklandığını belirtti. Sarı, denizanasının artmasının deniz ekosistemindeki dengesizliğin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, bu durumun insanların denizle olan ilişkisindeki yanlışlığı gösterdiğini belirtti

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık ve kirliliğin, Marmara Denizi’nde denizanası popülasyonunu arttırdığını söyledi.

Prof. Dr. Sarı, denizde herhangi bir canlı topluluğunun hızla artmasının insanların denizle yanlış ilişki içinde bulunduklarının göstergesi olduğunu vurguladı.

2-583.jpg

Denizanalarının çoğaldığı yerlerde iki faktöre dikkat etmek gerektiğini belirten Sarı, şöyle konuştu:

“Bu hayvanların üremesini, beslenmesini kolaylaştıran etkenler arttı. İkincisi denizanası nüfusunu kontrol eden balık türleri azaldı. Biz Marmara’da her ikisini de yaptık. Kirlettiğimiz denizde artan plankton, denizanasının artmasını teşvik ediyor. Yanlış ve aşırı avcılık teknikleriyle azalttığımız balıklar ortamda olmadığı için denizanası nüfusu kontrolsüz kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN