Uzmanlardan Yenice açıklaması: Münferit bir deprem

Uzmanlardan Yenice açıklaması: Münferit bir deprem

AFAD, Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi. Prof. Dr. Cenk Yaltırak, depreme ilişkin "1953'te kırılan kesimde münferit bir depremdir" açıklaması yaparken Yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan ise "Bölge 6,8 ile 7,4 arasında depreme gebe" değerlendirmesinde bulund

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Yenice ilçesi olan 4,9 büyüklüğündeki sarsıntının 10,44 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

İTÜ Jeoloji Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Cenk Yaltırak ve Prof. Dr. Ahmet Ercan, 4,9 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından depremle ilgili paylaşım yapan Prof. Yaltırak şu ifadeleri kullandı: "Kuzey Anadolu Orta Kolu üzerinde Yenice-Gönen segmenti üzerinde Gönen Barajı kuzeyinde olan Mw 4.8 lik deprem, 1953 yılında kırılan kesimde gerçekleşen münferit bir depremdir."

Bir takipçisinin "Bölgesel başka bir yeri tetikler mi hocam?" şeklindeki sorusunu da cevaplayan Yaltırak, "Kırılmış fayda tekrar büyük deprem olmaz" dedi.

AHMET ERCAN: BÖLGE 6,8 İLE 7,4 ARASINDA DEPREME GEBE

Yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan ise şu yorumu yaptı:

"Yenice, Kalkım, Altınoluk arasında deprem boşluğu vardır. Bugün Yenice-Karasu’da, 14 km’lik odakta M4,9’luk deprem burada biriken gerginliğin bir belirtisidir. Bu aralık M6,8 ile M7,4 arasında bir depreme gebedir. Bursa, M. Kemalpaşa, Ulubat, Manyas, Gönen üzerinden Yenice’ye sarkan Kuzey Anadolu Kırığının en güney kolu Edremit kırığıyla Akçay batısında birleşerek Bababurnu’na uzanmaktadır. Bu kırık üzerinde 1964 Manyas, 1964 Gönen, 1953 M7,2 depremleri olmuştur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN