Uzman isimden balon balıkları için dikkat çeken uyarı: Sokak hayvanları için ölümcül

Uzman isimden balon balıkları için dikkat çeken uyarı: Sokak hayvanları için ölümcül

Antalya'da olta ve ağlara takılan balon balıkları, sokak hayvanları için ölümcül tehlike oluşturuyor. Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, bu balıkların, balıkçılar tarafından sokağa atılmaması gerektiğine dikkat çekti. Tutulan balıkların gömülmesi gerektiğine vurgu yapan uzman isim, "Bu balıkların etrafa atılmaması gerekiyor. Bir kara hayvanı, özellikle de kedi veya köpek, bu balıkları yediğinde ölümcül sonuçlar doğurur. Tutulan balıklar gömülebilir " şeklinde konuşarak uyarıda bulundu.

İklim değişikliğinin de etkisiyle Kızıldeniz'den Süveyş Kanalı'nı geçerek Akdeniz'e gelen istilacı türlerin popülasyonu, her geçen gün artıyor. Balıkçıların ağlarına ve oltalarına zarar veren istilacı türün ölüsü de tehdit oluşturmaya başladı.

yeni-proje-7.jpg

Finike ilçesinde çekilen görüntülerde, tutulan zehirli balıkların sokak hayvanlarının yaşam alanlarında bırakıldığı görüldü. Tarım ve Orman Bakanlığı da geçen hafta balığın kuyruğunu getiren balıkçılara 25 lira ödeme yapılacağını açıklamıştı.

yeni-proje-5.jpg

'BALIKÇILAR BALON BALIĞINI RASTGELE SOKAĞA ATIYOR'

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, balon balığının tüketilmesinin ölümle sonuçlanabileceğini belirterek, "Kıyıdan olsun tekne ile çıkan balıkçılarımız olsun; tuttukları balon balıklarını rastgele atıyor ya da oldukları yerlere bırakıyor. Bu balıkların etrafa atılmaması gerekiyor. Bir kara hayvanı, kedi, köpek bunu yiyebilir ve ölümüne sebep olabilir. Rastgele en çok atılan tür, boyutu nedeniyle en çok toksin içeren ufak birey balon balığı" dedi.

yeni-proje-8.jpg

Balon balıklarının ölüsünün de canlılara zarar verdiğini söyleyen Prof. Dr. Gökoğlu, "Balıkçılarımız bu konuda daha duyarlı davranmalı ve bunları rastgele atmamalı. Bir canlının ölümüne sebep olabilirler. Daha önce de bunu tüketip, ölen vatandaşlarımız ve sokak hayvanları oldu. Bunun için tutulan balıklar gömülebilir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN