Kandilli Rasathanesi'nin yeni müdürü belli oldu

Kandilli Rasathanesi'nin yeni müdürü belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün yeni Müdürü Prof.Dr. Nurcan Meral Özel oldu.

Uzun yıllardır Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yapan Prof. Dr. Haluk Özener dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görevini bıraktığını ifade etmişti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü görevine Jeofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Meral Özel getirildi.

Yer bilimleri alanındaki uluslararası çalışmalarıyla tanınan ve bu yıl Japonya Devlet Nişanı’na layık görülen Özel, Birleşmiş Milletler çatısı altında Antartika’dan Ekvator’a kadar birçok yeni kara ve denizaltı izleme istasyonlarının kurulumunu ekibiyle birlikte gerçekleştirerek önemli başarılara imza atmış bir isim.

Prof. Dr. Özel, akademik ve idari kariyeri boyunca birçok uluslararası proje yürüttü, deprem araştırma altyapılarının Türkiye'deki gelişimi ve teknoloji transferi konularında rol oynadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN