Öyle 3 5 ili değil tüm Türkiye'yi etkileyecek! Hafta sonuna hazır olun, fena geliyor: Bilmeyenler öğrensin

Öyle 3 5 ili değil tüm Türkiye'yi etkileyecek! Hafta sonuna hazır olun, fena geliyor: Bilmeyenler öğrensin

Son günlerde hava sıcaklığı artsa da son gelen uyarılar bunun çok uzun sürmeyeceğini gösterdi. Öyle ki Türkiye, hafta sonunda yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek. Ancak bu sefer fena geliyor. İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son değerlendirmesinde bugün ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmininde bulundu.

Yarın yurdun batı ve kuzeybatısı, cuma günü Orta ve Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, Ege, Marmara, Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri yağışlı geçecek. Hava sıcaklıklarının batı bölgelerden başlayarak artması beklenirken, cuma gününe kadar günün en yüksek sıcaklık değerleri Ankara'da 24, İstanbul'da 21, Adana'da 31, Diyarbakır'da 27, İzmir'de 29, Antalya'da 28, Samsun'da 21 dereceye kadar çıkacak.

yagis.jpg

HAFTA SONU YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Hafta sonunda ise Marmara bölgesinin kuzeybatısı, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinin güneydoğusu dışında yurdun tamamında yağış etkili olacak. Yağışlı sistemle beraber batı bölgelerden başlayarak artan sıcaklıkların, ülke genelinde mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor. Hafta sonu günün en yüksek sıcaklık değerleri ise şöyle:

Ankara'da 17, İzmir ve Diyarbakır'da 26, İstanbul'da 18, Antalya'da 23, Samsun'da 19, Adana'da 27 derece civarında seyredecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN