Tekkale’de sular çekildi tarihi güzellik ortaya çıktı! Duyan oraya koşuyor: ‘Nasıl yapıldığına akıl sır ermiyor’

Tekkale’de sular çekildi tarihi güzellik ortaya çıktı! Duyan oraya koşuyor: ‘Nasıl yapıldığına akıl sır ermiyor’

Artvin’e bağlı Yusufeli ilçesinde elektrik üretimine başlayan Yusufeli barajında yağışlar azalınca sular da çekilmeye başladı. Suların çekilmesiyle birlikte Tekkale’de tarihi güzellik ortaya çıktı, duyan oraya koştu…

Çoruh Nehri’ne kurulan, temelden 275 metre yüksekliği ile kemer baraj sınıfında Türkiye’nin 1’inci, dünyanın 5’inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES elektrik üretimine başladı. Yusufeli ilçe merkezi ile 7 köy tamamen sular altında kalırken, 10 köy de kısmi olarak etkilendi. Sular altında kalan ev, okul, cami, tarım arazileri, köprüler, karayolları sular ve tarihi kaleler tekrardan su yüzeyine çıktı.

tekke-kalesi-2.jpg

TARİHİ KALE SU ÜSTÜNE ÇIKTI

Tekkale köyünde yer alan Tekke Kalesi suların çekilmesinin ardından tekrardan su yüzüne çıktı. Köyün en yüksek bölümüne kurulan kale şimdiyse suların ortasında bulunuyor. Kaleyi tekrardan görenler hatıralarını canlandırmak için cep telefonlarına sarılıyor.

tekke-kalesi-1.jpg

Bölgede yaşayan Adem Demirkıran, tekrardan su üstüne çıkan kaleyi izlerken şu ifadelere yer verdi:

"Askerlik hariç ömrümün tamamı Yusufeli’nde geçti. Şuanda Tekkale köyünün Taşbaşı mahallesinin tam karışışındayız. Köy ve mahallemiz baraj nedeniyle sular altına kalmıştı şimdi tekrar gün yüzüne çıktı. Eski hatıralarımız canlandı. Geçmişte yaşadığımız günleri hatırlıyoruz. Kaleye aşağıdan yukarı baktığımızda hep düşünürken burası nasıl yapıldı diye. Bugün ise çıktık yukardan bakıyoruz. Botlarla kaleyi gezebiliyoruz.“

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN