Şiddetli patlamalar Türkiye’ye doğru ilerliyor! Herkes hazırlığını yapsın! Dünyaya açılıyor, Türkiye’de nasibi alacak

Şiddetli patlamalar Türkiye’ye doğru ilerliyor! Herkes hazırlığını yapsın! Dünyaya açılıyor, Türkiye’de nasibi alacak

Grönland’da görmeye alışık olduğumuz kuzey ışıkları artık dünyaya açılıyor. Güneşte meydana gelen şiddetli patlamalar sonucunda Avrupa ve Türkiye'de Kuzey ışıklarından nasibini alacak. Görsel bir şölen yaşatacak olan Türkiye'den görülürken patlamalara karşı önlem alınması gerektiğini de belirtildi.

Güneş'te meydana gelen şiddetli fırtınanın ardından yaşanan patlamalar Avrupa ve Türkiye'ye doğru ilerliyor. Patlamanın etkilerinin Türkiye'den gözlemlenebileceği de belirtilirken teknolojik cihazlarda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğidir aktarıldı.

AURORA TÜRKİYE’DE

NOAA (Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi), Güneş'teki patlamalar hakkında önemli bir bilgilendirmede bulunduğum. Yayınlanan bildiri doğrultusunda jeomanyetik fırtınaların elektronik araçlarda problem yaratabileceği aktarıldı. Bunun yanı sıra fırtınaların dünyaya Güneş’ten gelen yüklü parçacıkların atmosferle etkileşime girmesi sonucu oluştuğu belirtilirken manyetik fırtınaların tetiklenebileceği de vurgulandı.

kuzey-isiklari-3.jpg

Dünyada herkesin görmek istediği doğa olayları arasında yer alan Aurorara Kuzey Işıkları Türkiye'den de görülebilecek nadir bir olay olarak kayda geçecek. Herkesin görmek için can atacağı büyük bir seyir zevki yaşanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN